Frooomovke i Frooomovci iz Zagreba, Sinja, Splita, Rijeke, Preloga i Koprivnice za vas su pripremili topli filmski brunch. Zasučite vaše uši, protrljajte ruke i put pod noge do Kina Europa na veselu frooomovsku reviju koju nećete moći zaboraviti.

Kokice se prže, dvorana temperira, na vama je samo da se opustite u dobrom društvu - ulaz na reviju besplatan!

Treća po redu revija Frooomovih filmova nastavlja uspješan niz na Frooomu dosad snimljenih filmova koji su dosad putovali po filmskim festivalim dječjeg stvaralaštva u Indiji, Brazilu, Austriji, Španjolskoj i Hrvatskoj, a neki od njih su tamo i pokupili nagrade.

Frooom je inovativni obrazovni program koji Bacači sjenki organiziraju u Hrvatskoj od 2012. godine, a koji svojim polaznicima u trajno nasljeđe ostavlja znanje, bonton, opću kulturu, kritičko razmišljanje te pojam o pametnom organiziranju slobodnog vremena.

Mentori na Frooomovim filmovima su mladi ljudi koji godinama djeluju na području filma, videa, televizije, kazališta i animacije: Boris Bakal, Vedran Senjanović, Veno Mušinović, Anja Pletikosa, Sanja Milardović, Dalija Dozet, Nora Krstulović, Ivan Marušić Klif, Nada Kovačević, Stipe Bagarić, Dražen Žerjav, Lea Mileta, Dea Jagić, Bojana Burnać, Tihana Mandušić, Jakov Čuveljak...

Frooom u Zagrebu financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Agencija za elektroničke medije, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura Nova te naravno i Grad Zagreb, a nikako ne bi bio moguć bez naših sjajnih dugogodišnjih partnera Osnovne škole Dr. Ivan Merz, Kina Europa, Kina Tuškanac te Hrvatskog filmskog saveza. Dio programa se odvija i kroz suradnju Saveza udruga Clubture.

poziv-na-topli-zimski-branch-u-kino-europa

Tekst i foto: press