U režiji Saše Broz i dramatizaciji Zinke Kiseljak, poznata priča o postolaru i vragu smještena je u današnje vrijeme bešćutnog konzumerizma. Ljudi rade više, kako bi imali više, kako bi mogli trošiti više i tako u krug.

Predstava je vrlo dinamična s naglašenim glumačkim i komičnim elementima, čemu pridonose i razigrani autorski songovi Borne Šercara te koreografija Žaka Valente. U kazalištu Trešnja može se pogledati u subotu, 26. siječnja u 17 sati te u nedjelju, 27. siječnja u 11 sati, a namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Jako je važno imati udobne i pouzdane cipele koje će vas nositi kroz život – kaže Putnik na početku priče o vrijednom, ali siromašnom postolaru i nezasitnom vragu koji će upotrijebiti sve trikove i moći ne bi li se dočepao još jedne žrtve. No, vrag je zaboravio najvažniji detalj – pošten i velikodušan čovjek naći će saveznika kada se tome najmanje nada.

U ulozi Postolara Hinka je Krunoslav Klabučar, u ulozi Vraga je Dean Krivačić, a u ostalim ulogama su Vanda Vujanić Šušnjar, Daria Knez Rukavina, Dubravka Lelas, Ranko Stojić, Marijana Mikulić / Ana Vilenica, Radovan Ruždjak i Ivana Bakarić.

U vrijeme kada se sreća traži u posjedovanju stvari, Šenoin antologijski stih kao da nas sve opominje: Ide vrijeme, dođe rok, eto vraga, skok na skok.
postolar-i-vrag-stizu-u-kazaliste-tresnja

Tekst: Kazalište Trešnja

Foto: Damil Kalogjera