Najotmjeniji div u gradu

Najotmjeniji div u gradu je ljubazan i dobar toliko da je djeci neodoljiv. Trešnja je tu prekrasnu priču pretočila u predstavu, a ona govori o Juri koji je bio najneuredniji div u gradu. Uvijek je nosio par smeđih sandala i istu haljinu punu zakrpa. Zbog toga je bio tužan, pa odluči kupiti novu odjeću i postati najotmjeniji div u gradu.. I što mislite, je li onda postao sretan? Naravno da jest! Ali, je li ostao sretan? Zna li netko? I znate li što je to sreća i kako se daje?

Postolar i vrag

Nastala po motivima narodne bajke, najpoznatija Šenoina povjestica svakako je „Postolar i vrag“. Siromašan postolar Hinko hranitelj je obitelji, no iako je radio danju i noću, njegova su djeca bila više gladna nego sita. U očaju postolar je zatražio pomoć, bilo čiju, pa čak i vražju. Kada se na njegovim vratima doista pojavi vrag nudeći pomoć, postolar pristaje na ponudu i obeća vragu da će nakon sedam godina poći s njim u pakao. Godine izobilja prolaze, a u postolarevu kuću slučajno svrati putnik namjernik, a zapravo božji glasnik. Ne znajući tko mu je gost, postolar ga s veseljem ugosti, a božji glasnik zauzvrat mu obeća ispuniti tri želje. Mudri postolar zaželi tri naizgled neobične želje, no upravo će mu one omogućiti da pohlepnog vraga triput uhvati u zamku, te na kraju otpremi praznih ruku natrag u pakao, spasivši tako svoju dušu...

postolar-i-vrag-i-najotmjeniji-div-u-gradu-u-tresnji

Kako do besplatnih ulaznica?

Najbržim čitateljima koji na našu e-mail adresu urednistvo@roditelji.hr pošalju e-mail s naznakom „kazalište Trešnja“ i svojim podacima (ime, prezime, broj telefona) darujemo 2x2 ulaznice za željenu predstavu.

Više informacija o predstavama potražite na: www.kazaliste-tresnja.hr

Besplatne ulaznice na dar su dobile Kristina Jakob Bauman i Jasna Bakran. Čestitamo!

Tekst i foto: Gradsko kazalište Trešnja