Postanite umjetnici u komunikaciji s djecom

S našom suradnicom Draganom Aleksić koja je uspješni family coach u regiji mnogi su se već upoznali kroz članke i prvo gostovanje koje je prošle godine održano. Uz program Emotivni detoks, ovaj put u ožujku gostuje s još jednim svojim programom "Umjetnost komunikacije s djecom". Rezervirajte svoja mjesta na vrijeme!

Dijete vas ne želi poslušati iako ste mu više puta ponovili zahtjev? Imate osjećaj da ne poštuje vaš autoritet? Možda ste primijetili da vas posluša tek kada podignete glas ili kada zaprijetite kaznom. Onda ne propustite priliku da sudjelujete na programu "Umjetnost komunikacije s djecom".
Vještom komunikacijom roditelj može i sebi i djetetu olakšati svakodnevne izazove, graditi autoritet na zdravim osnovama, podržavati dijete u razvojnim fazama i motivirati ga na razne aktivnosti, a bez primjene kazne i prijetnji.

"Umjetnost komunikacije s djecom" je autorski program edukacije za roditelje koji im daje jasne smjernice i ideje kako promjenom načina na koji pričaju s djetetom i primjenom specifičnih pitanja imaju mnogo veći uspjeh u tome da ih dijete (po)sluša. Želimo li da nas sugovornik razumije, jako je važno da znamo kako točno pričati, o čemu voditi računa, ali i znati što se u komunikaciji izbjegava, posebno kada su djeca u pitanju.

Autorica programa Dragana Aleksić, family coach, naglašava da je komunikacija najpraktičniji alat za uspostavljanje suradnje s djetetom i pozitivan pristup odgoju. Ovim pristupom, osim što gradimo odnos povjerenja i sigurnosti s djetetom, ujedno i njega učimo učinkovitoj komunikaciji.

Program edukacije "Umjetnost komunikacije s djecom" održat će se 2. 3. 2019. u Zagrebu od 12.30 do 15.30 sati na adresi Kukuljevićeva 15, nedaleko Britanca.

Cijena predavanja: 375 kn

  • 280 kn za rane prijave do 20. 2. 2019.
  • 375 kn za uplate nakon 20. 2. 2019.

U oba slučaja vrijede još i sljedeće pogodnosti:

*50% popust za drugog roditelja

** 20% prijateljski popust (ako dolazite s prijateljem/prijateljicom oboje ostvarujete dodatni popust od 20%)

  • Privatna konzultacija za roditelje na konkretnu temu/problem u trajanju od 60 minuta moguća je po dogovoru 3. ožujka (nedjelja) ili 4. ožujka 2019. (ponedjeljak) i iznosi 375 kn, a popust od 10% dobivaju oni koji su bili na predavanju.

Prijave za predavanje su obavezne zbog ograničenog broja mjesta na mejl: emotivni.detoks@gmail.com ili na broj 091 565 1903.


O programu "Umjetnost komunikacije s djecom"

Komunikacija je složen proces koji nas može pokrenuti, ali i blokirati. Često nismo ni svjesni koliko je važan način na koji nešto izgovaramo i kako to utječe na one koji nas slušaju, posebno na najmlađe. Svako dijete je individua za sebe, i različito reagira na zahtjeve, prijedloge, pohvale, kritike, bilo da one stižu od roditelja bilo od odgojitelja u vrtiću, učitelja, trenera…
Prepoznavanje ovih razlika, kao i njihovih uzroka, pomaže u unaprjeđivanju komunikacije s djecom i dobivanju boljih rezultata u suradnji.

"Umjetnost komunikacije s djecom" je autorski program kreiran kao podrška roditeljima u uspostavljanju kvalitetnog odnosa s djetetom kroz efikasnu komunikaciju.

Teme koje se obrađuju:

  • Na koji način pričati s djetetom, a da nas ono razumije?
  • Što primjenjivati, a što izbjegavati u razgovorima?
  • Kako učinkovito razgovarati s djetetom i napraviti odnos povjerenja?
  • Koliko je važan neverbalni govor?

Kome je program namijenjen?

Roditeljima djece od 1 do 12 godina kao i svima koji rade s djecom, a žele unaprijediti svoju komunikaciju s najmlađima, ovladati korisnim komunikacijskim alatima i njihovom primjenom motivirati dijete i potaknuti ga na razmišljanje i aktivnost.

Dragana Aleksić, family coach

Dragana Aleksić je profesionalni family coach (certificirani PCM coach, Wingwave coach, NLP Master…) Fokusirana je na rad s obitelji, posebno na učinkovitu komunikaciju roditelja s djecom, kao i na osobni rast i razvoj pojedinaca. Autorica je individualnih i grupnih programa - "Umjetnost komunikacije s djecom", "Emotivni detoks" (za osobni rast i razvoj, uklanjanje blokada na razini emocija, uvjerenja i podsvjesnih obrazaca), "Back to office" (za mame koje se vraćaju na posao nakon roditeljskog dopusta). Punih 16 godina provela je u izdavaštvu kao dio uredničkog tima u obiteljskim izdanjima, časopisima Moja Trudnoća te Mama. Višegodišnja je suradnica portala roditelji.hr, Najbolja mama na svetu, Moj pedijatar i Detinjarije.

Više o Dragani čitajte na sljedećoj poveznici ili na FB stranici

Tekst: press
Foto: Profimedia; osobni album

 

 

 

 

Tagovi: , , , , , ,

Vezano uz temu

Kako postati sretan roditelj

Djeca vrlo često krše pravila koje im roditelji…

Vikanje i šutnja - dvije najčešće pogreške u komunikaciji s djecom

Kada dijete „ne posluša iz prve“, roditelji se…

Pročitajte i:

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!

Mia Dimšić i Domenica

Sanja je prva gluhoslijepa doktorica znanosti, a Josip osvaja planinske vrhove! Što ih je povezalo s Miom i Domenicom?

Ove dvije pjevačice, ali i velike prijateljice, rado su se odazvale inicijativi Zaklade "Hrvatska za…