Drugu godinu za redom kino Europa i Zagreb Film Festival sudjeluju u Danu filma za mladu publiku, koji već četvrtu godinu organizira Europska filmska akademija (European Film Academy – EFA) s ciljem promocije europske kinematografije i igranog filma za djecu. Ove godine Dan filma za mladu publiku održat će se 8. svibnja u čak 29 europskih gradova, a Kino Europa i ZFF predstavljat će Zagreb i Hrvatsku.

Svaki od 29 gradova oformit će dječjižiri koji će tijekom istog dana pogledati sva 3 nominirana filma, sudjelovati u razgovorima o filmovima te glasovati za svoje favorite. Filmu s najvećim brojem glasova po završetku događanja bit će dodijeljena Nagrada mlade publike za najbolji film za djecu. Dodjelu koja će se održati u ranim večernjim satima u Erfurtu bit će moguće pratiti putem live streama na www.yaa.europeanfilmawards.eu.

postani-clan-djecjeg-zirija-europskog-oscara

Postani i ti član žirija! Kako se prijaviti?

Svi zainteresirani filmoljupci od 12 do 14 godina koji su u mogućnosti prisustvovati cjelodnevnom događanju 8. svibnja mogu se prijaviti za sudjelovanje u dječjem žiriju tako da: pošalju kratko motivacijsko pismo i kritiku svog najdražeg filma, poštom na adresu: Kino Europa – Kino Bibijada, Varšavska 3, 10000 Zagreb ili e-mailom na: katarina@zagrebfilmfestival.com.

U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail). Prijave traju do 25. travnja, a odabrane članove žirija objavit ćemo do 27. travnja. Projekcije filmova započinju u 9 sati i traju do 17 sati, u pauzama članovi žirija uz stručne moderatore sudjeluju u razgovorima i analizama filmova te nakon zadnje projekcije glasovanjem odlučuju o finalnom dobitniku nagrade.

Tekst/Foto: ZFF