festival bajke

Posjetite Ogulinski festival bajke drugi vikend u lipnju: Povratak bajke u Ogulin

Tradicionalno drugi vikend u lipnju vraća se jedna od najvećih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj. Iako je prošle godine bilo sve iz lipnja preseljeno u rujan, radi situacije s Covidom 19, ove je godine organizacijski tim odlučio održati ga u dva termina, drugi vikend u lipnju i drugi vikend u rujnu. U terminu 11. - 13. 6. vas u Ogulinu očekuje bogat kulturni sadržaj od predstava, radionica pa do cirkuskog showa

U petak ne propustite veselo i šaroliko otvorenje uz slatke rođendanske muffine, a potom uživajte u predstavama kazališta Mala scena i Šareni svijet Zagreb. Od radionica svakako posjetite Escape the city, Izrada kraljevne krune, Vilinski kutak za izradu vilinskih vjenčića, Stakleno-drvena priča, Izrada cvijeća od nalon čarapa, Pišem svoju bajku. Tko je još bio u Ogulinu – a nije Položio vozačku dozvolu za letenje na metli? Imat ćete priliku sva tri dana sudjelovati u radionici i kući ponijeti vozačku dozvolu koju možete dobiti samo u Ogulinu.

Od adrenalinskih aktivnosti posjetite Veseli turnir u tenisu za djecu do 9 g (TK Frankopan), Bajka o zmajevima – radionica izrade i puštanja zmajeva (Zmajoljupci) koje ćemo izrađivati i puštati na jezeru Sabljaci.

Kroz tri dana od predstava možete pogledati Sunce Djever i Neva Nevičica, Kraljevna na zrnu graška (Mala Scena); Osmjeh, sreća, dječja lica i jedna priča pričalica, Hrvatska u trenutku svakom avionom, brodom, vlakom, Tko donosi najljepši dar? Jaje, zeko ili dimnjačar?, U duru i molu za vrtiće i školu / Gdje raste zdrava hrana, usred polja ili stana (Šareni svijet); Čarobnjakov šešir (Vila Magic); Kesteni papaja (Cirkultura); Priče i bajke naše (Kazališna udruga MIST); Narodne priče iz Banovine – kamišibaji predstava (Udruga Kozlići), U carstvu ispunjenih želja – plesna predstava (Plesna škola Alegria); Čarobno pismo (Teatar Barakuda 2012). Svaki dan uživajte na ulicama grada u uličnom teatru.

U nedjelju možete posjetiti Izložbu malih životinjica i izložba ptica, u organizaciji udruga Krstokljun i Ogulinac.

Pripovijedanje svake godine čini okosnicu Ogulinskog festivala bajke te tako i ove, pripremili smo vam Susret s Ivanom i Hansom kroz umjetničko pripovijedanje i igru (Marijana Mary Mrvoš); Div i sreća koje pripovijeda Sandra Vukoja, koja ove godine prvi puta prisustvuje na našem festivalu; tradicionalne gošće Sabina Gvozdić i Jasna Held te kao posebna poslastica ove godine koja nam stiže iz Amerike, PERRY GROUND. Osim pripovijedanja u Đulinom vrtu u prijepodnevnim i popodnevnim satima svaki dan, ove godine imamo i novost, pripovijedanje na Kleku, u nedjelju u 12 sati poslušajte bajku Vještica u izvedbi Sabine Gvozdić. A kako bi odlazak na Klek bio potpun, tu je HPD Klek koji je organizirao vođenu turu iz Ogulina (ispred scene Regoč u 9 sati) te poziva sve zainteresirane da se pridruže njihovoj avanturi na kojoj su osigurali i slana iznenđenja. Prijevoz iz Ogulina osiguran za ograničen broj posjetitelja do Bjelskog.

Tradicionalni Karlek kreće 12. 6. 2021. – Karlekom u bajku, polazak iz Zagreb GK u 9.00 sati-Karlovac 9.44 i dolazak u Ogulin je u 10.39 sati. Povratak iz Ogulina je u 16.45-dolazak u Karlovac 17.45 i Zagreb GK u 18.33 sati. Promotivna cijena je 25,00 kuna, djeca do 6 godina besplatno.

U subotu navečer će biti popularni Bajkoviti PUB KVIZ by Silvije Pleština – treba vrebati jer će se otvoriti prijava za timove!!!

Nakladnička kuća Znanje je pripremila posebnu poslasticu za sve ljubitelje Ogulina i bajki te odlučila darovati jednu predivnu knjigu s vrhunskim ilustracijama i nezaboravnim likovima koji će odvesti djecu u svijet bezvremenskih i čudesnih bajki Perraulta i pripremiti za najbakovitiji vikend u godini u Ogulinu zavičaju bajki.bajke

Kako biste dobili ovu knjigu bajki, zapratite naš profil na Facebooku i odgovorite koja je vaša najdraža bajka iz djetinjstva i zašto? Darivanje počinje danas, 8. lipnja u 15.00 sati i traje do srijede 10. lipnja do 12.00, kada ćemo objaviti sretnog dobitnika!

Tekst: Promo
Foto: Promo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

mame s kolicima

Iz Vlade najavljuju izmjenu zakona: Puna plaća tijekom cijelog porodiljnoga

Ako planirate obitelj, razvevselit će vas vijesti iz Vlade. Naime, najavljuje se promjena visine porodiljnih…

HallOfFame_2021_PR_J-1

Jeste li spremni za najiščekivaniji događaj u godini - Jana Story Hall of Fame?

Još svega nekoliko sati nas dijeli od ovogodišnjeg Jana Story Hall of Famea, koji će…

mame i klinci

Konferencija Mame&klinci: Izazovi obitelji u vrijeme pandemije!

Konferencija Mame&klinci, koja je održana 29. 05. 2021. iz male dvorane poslovnog centra Almeria, a…

Danijela Miklec

Eko Limach Fest: Uz zanimljivu priču, i medo je bio atrakcija!

Među krošnjama drveća dvorišta ALU održao se Eko Limach Fest, a u našem kutku djeca…