Pomozite u otvaranju Buba bara!

Pokrenuta je crowdfunding kampanja kojoj je plemeniti cilj otvoriti prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe sa sindromom Down – Buba Bar. Pomozimo im svi u tome!

Kampanju je pokrenula Udruga Bubamara iz Vinkovaca koja brine o preko 1 400 osoba s invaliditetom u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zapošljava oko 245 osoba te je uspješno aplicirala i realizirala preko 80 projekta. Od kada je kampanja aktivna već je prikupljeno preko 30 posto od planiranih 10.000 dolara. No, to je samo prvi cilj i dovoljno samo za minimalne uvjete kako bi Buba Bar bio funkcionalan. Sva financijska sredstva koja premaše početnu granicu, također će biti namijenjena za dodatno uređenje Buba Bara.

U Buba Baru bit će zaposlene osobe s Downovim sindromom i bit će to prvi kafić u Hrvatskoj gdje goste poslužuju osobe s invaliditetom. Alen, Domagoj, Dario, Ivana i Marija već tri mjeseca marljivo vježbaju i bruse svoje vještine kako bi njihov početak rada bio što uspješniji. Spremni su iskazati se i svima pokazati svoje talente, a njihovo uzbuđenje zbog početka rada u Buba Baru teško je prenijeti riječima. 'Naša je misija poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom, te potaknuti društvo da osobe s invaliditetom prihvati kao svoje ravnopravne članove. Želimo da Buba Bar probije led i da uskoro svaki grad u Hrvatskoj ima svoj Buba Bar! Želimo mladima s invaliditetom pružiti priliku da žive život kao i svi ostali ljudi. Želimo da budu u mogućnosti raditi', ističe Roberta Mesić, koordinatorica crowdfunding kampanje iz Udruge Bubamara.

slika-zaslona-2016-12-07-u-13-49-49

Također, u sklopu ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima s radom je započeo privremeni Buba bar u kojem goste poslužuju osobe s Downovim sindromom te im je to prava praksa za pravi Buba Bar koji bi se trebao otvoriti.

slika-zaslona-2016-12-07-u-13-50-08

Potencijal kafića Buba Bar prepoznao je i Grad Vinkovci te su Udruzi Bubamara dali na korištenje atraktivan prostor u centru grada veličine 500 četvornih metara kojeg prethodno treba adaptirati upravo sredstvima crowdfunding kampanje. 'Kompletan iznos prikupljenih donacija uložit ćemo u uređenje i opremanje prostora koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan ambijent pružit će i široj lokalnoj zajednici mogućnost za kvalitetnim druženjem i zajedničkim aktivnostima', ističe Tomislav Velić, predsjednik Udruge.

'Pomozite nam da stvorimo mjesto jednakih mogućnosti za sve - nas sa one i vas s druge strane šanka', dodaje Žana Skejo-Škorić, izvršna direktorica Udruge Bubamara iz Vinkovaca.

Lajkate, sherajte i najvažnije svojom donacijom (ovdje) pomozite Udruzi Bubamara u otvaranju prvog kafića u Hrvatskoj u kojem će vrhunsku kavu servirati osobe s Downovim sindromom!

slika-zaslona-2016-12-07-u-13-50-51

Tekst i foto: Roberta Mesić, Tomislav Velić, Facebook

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

donacija bolnici na Goljaku

PBZ Grupa donirala Specijalnoj bolnici na Goljaku robotsku ruku za uspješniju terapiju malenih pacijenata

Najnovijom donacijom, koju je realizirala sredstvima prikupljenim za…

Lidl pomaže siromašnim obiteljima

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uručio je donaciju u…

PBZ Grupa donirala oko 300.000 kuna Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac

PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, najnovijom je…

koronavirus

Domaćim stručnjacima stigao vrijedan uređaj za borbu protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa bit će, zahvaljujući donaciji poznatog…

Pročitajte i:

vodotoranj

Vukovarski osnovnoškolci poslali poruku: ‘Dostojanstveno prema žrtvi, ali s pogledom na budućnost’

U vukovarskim osnovnim školama ‘Blago Zadro’ i 'Mitnica' učenici su pod vodstvom svojih nastavnika dostojanstveno…

mame s kolicima

Iz Vlade najavljuju izmjenu zakona: Puna plaća tijekom cijelog porodiljnoga

Ako planirate obitelj, razvevselit će vas vijesti iz Vlade. Naime, najavljuje se promjena visine porodiljnih…

HallOfFame_2021_PR_J-1

Jeste li spremni za najiščekivaniji događaj u godini - Jana Story Hall of Fame?

Još svega nekoliko sati nas dijeli od ovogodišnjeg Jana Story Hall of Famea, koji će…

mame i klinci

Konferencija Mame&klinci: Izazovi obitelji u vrijeme pandemije!

Konferencija Mame&klinci, koja je održana 29. 05. 2021. iz male dvorane poslovnog centra Almeria, a…