Kampanju je pokrenula Udruga Bubamara iz Vinkovaca koja brine o preko 1 400 osoba s invaliditetom u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zapošljava oko 245 osoba te je uspješno aplicirala i realizirala preko 80 projekta. Od kada je kampanja aktivna već je prikupljeno preko 30 posto od planiranih 10.000 dolara. No, to je samo prvi cilj i dovoljno samo za minimalne uvjete kako bi Buba Bar bio funkcionalan. Sva financijska sredstva koja premaše početnu granicu, također će biti namijenjena za dodatno uređenje Buba Bara.

U Buba Baru bit će zaposlene osobe s Downovim sindromom i bit će to prvi kafić u Hrvatskoj gdje goste poslužuju osobe s invaliditetom. Alen, Domagoj, Dario, Ivana i Marija već tri mjeseca marljivo vježbaju i bruse svoje vještine kako bi njihov početak rada bio što uspješniji. Spremni su iskazati se i svima pokazati svoje talente, a njihovo uzbuđenje zbog početka rada u Buba Baru teško je prenijeti riječima. ‘Naša je misija poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom, te potaknuti društvo da osobe s invaliditetom prihvati kao svoje ravnopravne članove. Želimo da Buba Bar probije led i da uskoro svaki grad u Hrvatskoj ima svoj Buba Bar! Želimo mladima s invaliditetom pružiti priliku da žive život kao i svi ostali ljudi. Želimo da budu u mogućnosti raditi’, ističe Roberta Mesić, koordinatorica crowdfunding kampanje iz Udruge Bubamara.

pomozite-u-otvaranju-buba-bara

Također, u sklopu ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima s radom je započeo privremeni Buba bar u kojem goste poslužuju osobe s Downovim sindromom te im je to prava praksa za pravi Buba Bar koji bi se trebao otvoriti.

pomozite-u-otvaranju-buba-bara

Potencijal kafića Buba Bar prepoznao je i Grad Vinkovci te su Udruzi Bubamara dali na korištenje atraktivan prostor u centru grada veličine 500 četvornih metara kojeg prethodno treba adaptirati upravo sredstvima crowdfunding kampanje. ‘Kompletan iznos prikupljenih donacija uložit ćemo u uređenje i opremanje prostora koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan ambijent pružit će i široj lokalnoj zajednici mogućnost za kvalitetnim druženjem i zajedničkim aktivnostima’, ističe Tomislav Velić, predsjednik Udruge.

‘Pomozite nam da stvorimo mjesto jednakih mogućnosti za sve – nas sa one i vas s druge strane šanka’, dodaje Žana Skejo-Škorić, izvršna direktorica Udruge Bubamara iz Vinkovaca.

Lajkate, sherajte i najvažnije svojom donacijom (ovdje) pomozite Udruzi Bubamara u otvaranju prvog kafića u Hrvatskoj u kojem će vrhunsku kavu servirati osobe s Downovim sindromom!

pomozite-u-otvaranju-buba-bara

Tekst i foto: Roberta Mesić, Tomislav Velić, Facebook