Sad već tradicionalna šetnja održat će se 22. ožujka s početkom na Trgu bana Jelačića točno u 12 sati. Plan prolaska povorke kroz gradske ulice je nepromijenjen: Trg bana Josipa Jelačića – Ilica - Margaretska - Trg P. Preradovića – Preradovićeva – Teslina – Zrinjevac – Praška – Trg bana Josipa Jelačića.

Povodom Tjedna borbe protiv neplodnosti od 16. do 22. ožujka predstavljena je i nova Facebook stranica Roda – Neplodnost na kojoj se, između ostalih sadržaja, kontinuirano objavljuju video uratci i priče osoba koje su se borile ili se još uvijek bore s neplodnšću.

Cjelokupno događanje ima za cilj pomoći, ne samo neplodnim parovima, već i senzibilizirati što širu javnost te stvoriti pozitivno ozračje u kojem neplodne osobe, u teškom periodu borbe za roditeljstvo i suočavanja sa svojom bolesti, neće niti u jednom trenutku biti izložene osudi ili osjećati dodatnu stigmu društvenog neodobravanja zbog svog izbora liječenja.

Tjedan borbe protiv neplodnosti Udruga Roda otvorila je objavom nove online verzije brošure "Neplodnost" na Rodinim stranicama. Brošura "Neplodnost" proširena je i nadopunjena kako bi njezin sadržaj bio što jasniji i informativniji. Namijenjena je prije svega parovima koji tek ulaze u postupak liječenja neplodnosti, ali i svima ostalima koji žele znati što se događa u postupku oplodnje.

Izvor: Roda.hr

Foto: Profimedia