Po čemu je novi vrtić ‘Dobro drvo’ tako poseban?

Novoosnovani dječji vrtić "Dobro drvo", koji se nalazi u Zagrebu na Strojarskoj cesti 26, nastao je kombiniranjem elemenata različitih odgojno-obrazovnih pristupa i pedagoških koncepcija sjedinjenih u smislenu programsku cjelinu. Naglasak je stavljen na zadovoljavanje svih aspekata dječjeg razvoja, individualne potrebe i interese svakog djeteta. Osnivačice dječjeg vrtića su magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje su se svojim dugogodišnjim iskustvom i kontinuiranim radom na sebi upoznale s mnogim pedagoškim koncepcijama i načinima rada.

Pristup djetetu i učenju podrazumijeva usmjerenost na odgoj slobodnog, kreativnog, savjesnog, tolerantnog i odgovornog djeteta osjetljivog na svoje i tuđe potrebe koje istražuje i kritički promišlja.

Ideja vrtića "Dobro drvo" je u budućnosti postati centar izvrsnosti koji će se baviti odgojno-obrazovnim radom s djecom, edukacijama odraslih i koji će okupljati veliki broj stručnjaka različitih profila kako bi se razvoj djeteta mogao pratiti i promatrati cjelovito i iz različitih aspekata.

Dobro drvo 2

"Dobro drvo" je dobro jer:

  • Redoviti desetosatni program provodi se dvojezično, engleski jezik koristi se u svakodnevnim životnim situacijama.
  • Program je obogaćen sportskim sadržajima koji se odvijaju u sportskoj dvorani vrtića, te mnogobrojnim drugim programima već od najranije dobi.
  • Vrtić je specifičan i po programu “Mentalnog treninga za djecu” koji je u postupku verifikacije, a provodit će ga psiholozi koji se bave mentalnim treningom i life coachingom. Ovaj program obuhvaća vježbe opuštanja, poboljšanja fokusa i koncentracije, vizualizacije i različite tehnike poboljšavanja i održavanja motivacije u koje spadaju vježbe postavljanja ciljeva i vježbe otkrivanja vlastitih vrijednosti.
  • U vrtiću kreće i projekt visećih vrtova koji se provodi u suradnji sa Zadrugom “Martinov plašt”Dobro drvo 4

Dječji vrtić "DOBRO DRVO" u suradnji sa zadrugom "Martinov plašt" 11.11.2014. predstavit će NOVI PILOT projekt urbanih mini (viseći) vrtova jedinstvenih u Hrvatskoj. Svjesni važnosti edukacije djece od najranije dobi o zaštiti prirode i okoliša te biološkim segmentima održivog razvoja projekt promiče ekološki način uzgoja povrća, bobičastog voća, začinskog bilja i sl.

Vrtovi su mobilni i u potpunosti prilagođeni djeci predškolskog uzrasta, jer se navedene kulture uzgajaju u sanducima (posudama), odignutima od tla ( mogućnost prilagodbe visine, sistem lego kocki za formiranje vrta), u uvjetima koji se u određenom prostoru ocijene najpovoljnijima za uzgoj. Obzirom da se u takvim vrtovima radi s prilagođenim oruđem (mala lopatica, grabljice i sl.) djeca neposrednim vlastitim iskustvom uče na zabavan i njima primjeren način. Zbog zadovoljavanja dječje znatiželje, vrtovi su izrađeni od prozirnog materijala kako bi djeci bilo vidljivo i jasno što se događa i ispod površine zemlje. Iz navedenih razloga mini vrtovi imaju snažno edukativno značenje: promoviranja važnosti zdravog uzgoja i zdrave prehrane, koji djeci vrtićke dobi također mogu približiti i životne procese: prirodnog ciklusa rađanja i umiranja, te važnost skrbi o svemu živome (moraš nešto dati, kako bi i primio).

Projekt će se kontinuirano pratiti godinu dana, a po završetku projekta mini vrtovi ostaju u trajnom vlasništvu dječjeg vrtića.

Zainteresirani roditelji upoznajte "Dobro drvo" na www.dvdd.hr

Tagovi: , , , , , ,

Vezano uz temu

dječak ze zabavlja u ljetnom kampu

Kako na zabavan način potaknuti razvoj logike i razumijevanja kod djece?

Djeca imaju kapacitet uzeti maksimum iz svakog iskustva…

dijete jede samostalno i zvače hranu

Povezanost žvakanja hrane i razvoja govora kod djece

Žvakanje hrane jedna je od predgovornih vježbi, a…

povratak djece u vrtić nakon koronavirusa

Krunoslav Capak otkrio kako će izgledati povratak djece u vrtić 11. svibnja

Djeca neće trebati nositi zaštitnu masku, pustit će…

Pročitajte i:

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!

Mia Dimšić i Domenica

Sanja je prva gluhoslijepa doktorica znanosti, a Josip osvaja planinske vrhove! Što ih je povezalo s Miom i Domenicom?

Ove dvije pjevačice, ali i velike prijateljice, rado su se odazvale inicijativi Zaklade "Hrvatska za…