Piknik s medvjedima i proslava rođendana

U povodu 90. rođendana Zoološkog vrta grada Zagreba tijekom vikenda 13. i 14. lipnja u Vrtu će se održati Piknik s medvjedima. Moći ćete upoznati njihov jelovnik, te se i sami ćete osladiti omiljenim poslasticama smeđih medvjeda. U edukativnim kutcima možete doznati mnoštvo zanimljivosti o životu medvjeda u prirodi

Piknik s medvjedima - naziv je edukativno-zabavnog programa koji će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održati u subotu i nedjelju, 13. i 14. lipnja, od 10 do 18 sati. Njime će Vrt obilježiti svoj 90. rođendan.

Za taj veliki jubilej posjetitelji su pozvani uključiti se u pripremu poslastica za zagrebačke medvjede Etu i Gorana. Radit će im se kolači od češera i meda, a za rashlađivanje tijekom vrućih dana posluživat će im se i lubenice te sladoled od voća.

Piknik s medvjedima (1)

Cilj je jedinstvenog piknika u Maksimiru rasvijetliti misterij oko medvjeđeg jelovnika. Naime, iako se 95 posto tog jelovnika sastoji od hrane biljnog podrijetla, mnogi građani medvjede smatraju opasnim mesojedima. Kako bi i posjetitelji Vrta mogli kušati šumsko voće i od njega spravljene delicije po mjeri medvjeđeg nepca, u Vrtu će biti organiziran prigodan sajam domaćih proizvoda.

Posjetitelji gladni znanja o medvjedima, tu će glad moći utažiti u posebnom edukativnom kutku koji je inspiriran istraživanjem medvjeda u prirodi. Tamo će se proučavati i mjeriti medvjeđi otisci, na model medvjeda postavljati telemetrijske ogrlice te predstavljati što čini 5 posto medvjeđe prehrane koja ih svrstava u zvijeri i mesojede. Najmlađi će moći iskušati svoju spretnost u "hvatanju ribe" u malom bazenu što će ih dodatno osvježiti tijekom vikenda za koji su meteorolozi predvidjeli toplo i sunčano vrijeme.

Zahvaljujući suradnji Veterinarskog fakulteta i Iglu sporta u Zoološkom će se vrtu moći vidjeti kako izgleda jedan odlazak istraživača na teren i koja je oprema potrebna za tu avanturu. Hrvatska gorska služba spašavanja pripremit će upute kako se ponašati u šetnji šumom brinući se za vlastitu te sigurnost drugih.

Na Pikniku s medvjedima obitelji će se moći natjecati u "medvjeđe" dobrim igrama, a oni željni ležerne zabave moći će uživati u lutkarskim predstavama te slušanju priče o Zlatokosi.

Piknik s medvjedima (3)

Tekst i foto: Zoološki vrt grada Zagreba

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

obitelj na ljetnom godišnjem odmoru

Kako se uistinu odmoriti na odmoru?

Što kad, umjesto kofera punog ljetne odjeće, ponesete…

unuka s bakom i djedom u kuhinji

Novo istraživanje dokazalo: za pretilost djece krivi su bake i djedovi!

Bez obzira na različite kulture, bake i djedovi…

Pročitajte i:

djevojčica u samoizolaciji štiti se maskom za lice od koronavirusa

Koronavirus u jednom zagrebačkom vrtiću! 15 djece u samoizolaciji

Navodno je riječ o prijenosu virusa unutar obitelji, jer je zaraženi otac doputovao iz inozemstva

koronavirus i ljeto

Je li ovo tračak nade? Vili Beroš iznenadio izjavom o koronavirusu

Ministar Vili Beroš današnjom je izjavom da je koronavirus vjerojatno mutirao i oslabio dao tračak…

povratak koronavirus zbog kojeg je djevojčica vrlo zabrinuta

POVRATAK KORONAVIRUSA! Više nikome u Hrvatskoj nije ugodno! Jesmo li se odlučili za švedski model?

"Ne možemo zatvoriti granice, zaustaviti normalne životne aktivnosti, ali moramo se naučiti držati mjera i…