Piknik s medvjedima i proslava rođendana

U povodu 90. rođendana Zoološkog vrta grada Zagreba tijekom vikenda 13. i 14. lipnja u Vrtu će se održati Piknik s medvjedima. Moći ćete upoznati njihov jelovnik, te se i sami ćete osladiti omiljenim poslasticama smeđih medvjeda. U edukativnim kutcima možete doznati mnoštvo zanimljivosti o životu medvjeda u prirodi

Piknik s medvjedima - naziv je edukativno-zabavnog programa koji će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održati u subotu i nedjelju, 13. i 14. lipnja, od 10 do 18 sati. Njime će Vrt obilježiti svoj 90. rođendan.

Za taj veliki jubilej posjetitelji su pozvani uključiti se u pripremu poslastica za zagrebačke medvjede Etu i Gorana. Radit će im se kolači od češera i meda, a za rashlađivanje tijekom vrućih dana posluživat će im se i lubenice te sladoled od voća.

Piknik s medvjedima (1)

Cilj je jedinstvenog piknika u Maksimiru rasvijetliti misterij oko medvjeđeg jelovnika. Naime, iako se 95 posto tog jelovnika sastoji od hrane biljnog podrijetla, mnogi građani medvjede smatraju opasnim mesojedima. Kako bi i posjetitelji Vrta mogli kušati šumsko voće i od njega spravljene delicije po mjeri medvjeđeg nepca, u Vrtu će biti organiziran prigodan sajam domaćih proizvoda.

Posjetitelji gladni znanja o medvjedima, tu će glad moći utažiti u posebnom edukativnom kutku koji je inspiriran istraživanjem medvjeda u prirodi. Tamo će se proučavati i mjeriti medvjeđi otisci, na model medvjeda postavljati telemetrijske ogrlice te predstavljati što čini 5 posto medvjeđe prehrane koja ih svrstava u zvijeri i mesojede. Najmlađi će moći iskušati svoju spretnost u "hvatanju ribe" u malom bazenu što će ih dodatno osvježiti tijekom vikenda za koji su meteorolozi predvidjeli toplo i sunčano vrijeme.

Zahvaljujući suradnji Veterinarskog fakulteta i Iglu sporta u Zoološkom će se vrtu moći vidjeti kako izgleda jedan odlazak istraživača na teren i koja je oprema potrebna za tu avanturu. Hrvatska gorska služba spašavanja pripremit će upute kako se ponašati u šetnji šumom brinući se za vlastitu te sigurnost drugih.

Na Pikniku s medvjedima obitelji će se moći natjecati u "medvjeđe" dobrim igrama, a oni željni ležerne zabave moći će uživati u lutkarskim predstavama te slušanju priče o Zlatokosi.

Piknik s medvjedima (3)

Tekst i foto: Zoološki vrt grada Zagreba

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Vapaj u pomoć: četvero djece ostalo je bez mame

Vjerujemo da nitko neće ostati ravnodušan na tragediju…

Kylie Jenner i kći Stormi

Kupovanje skupih stvari i kako to utječe na djetetovo samopouzdanje

23-godišnja Kylie Jenner kćeri je kupila brendirani ruksak…

obiteljski život u doba koronavirusa

Ako imate ovaj problem, u većem ste riziku od koronavirusa

Ljudi s prekomjernom težinom podložniji su zarazi koronavirusom,…

Pročitajte i:

Nova atrakcija u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Zoološki vrt grada Zagreba ima novog stanovnika, jednogodišnju kinesku leopardicu Odliliu, koja je tamo stigla…

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!