Slikovnica Panda Vanda na Sljemenu predstavlja poticaj djeci da kroz maštu, a potom i u stvarnosti, dožive planinu, snijeg i skijanje jer mašta utire put stvarnosti. Glavna junakinja bez straha se otiskuje u nepoznato okruženje, na Sljeme, željna upoznati i svladati vještinu skijanja. I ne samo to, ona želi i pobijediti! Originalni i maštoviti stihovi u rimi, razigrane i duhovite ilustracije otkrivaju nam da će svoje snove i ostvarati.

Priča kroz dinamično zbivanje obuhvaća Vandine uspone i padove te otvara nove svjetove uzbuđena i avanture. Završava snažnom porukom da se trud i napor ipak isplate i da su neophodni za povezivanje naših snova i stvarnosti.

(Ivica Kostelić)

Ova slikovnica u stihovima Marijane Križanović sve je češći gost na Top listama raznih knjižnica i blogova posvećenim čitanju, a kako se polako približava i skijaška sezona, vjerujemo da će mnogim klincima biti prava poslastica!

panda-vanda-na-sljemenu

Marijana Križanović (1977.) profesorica je hrvatskoga i engleskoga jezika i književnosti. Piše stručne članke za časopis Zrno, a pjesme, igrokaze i priče objavljuje u dječjim časopisima (Prvi izbor, Smib, Radost, Cvitak), časopisu Mali Pero (časopisu Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade – klub prvih pisaca), Osvitu (BiH) – (časopisu Društva hrvatskih književnika za književnost, kulturu i društvene teme) i na Školskom portalu.

U listopadu 2016. godine objavljene su joj dvije edukativne slikovnice: „Kod zubara“ i „Iz života jednog mrava“ u izdanju Eskadrile.

panda-vanda-na-sljemenu
panda-vanda-na-sljemenu

2017. godine Ibis grafika objavila je njezinu edukativnu i bogato ilustriranu zbirku od 6 priča pod nazivom „Marine čudesne pustolovine“.

panda-vanda-na-sljemenu

Dob: 3+

Broj stranica: 34

Izdavač: Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Zagreb 2018.

Autorica: Marijana Križanović

Ilustrator: Davor Schunk

Cijena: 100 kin

Tekst i foto: press