Humanitarni projekt u organizaciji Pampersa i dm-a trajao je tijekom studenog i prosinca, a u sklopu istog je za svaki kupljeni paket pelena Pampers Premium Care u dm-u Pampers odvojio 10 kuna za akciju “Palčić gore.” Tijekom akcije skupljeno je 106 tisuća kuna kojima je kupljen inkubator za dječji odjel Opće bolnice dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu.

Donaciju su u ime tvrtke P&G predale Antonija Svirčić, Customer & Channel Marketing Manager, i Ivana Jednačak, Customer Team Leader, te Snježana Katavić, područni manager tvrtke dm za Slavonski Brod.

Antonija Svirčić je tom prigodom istaknula: “Ova je akcija nastala u skladu s Pampersovom filozofijom brige o djeci te nastojanjima da kao društveno odgovorna tvrtka sudjeluje u humanitarnim akcijama u zajednici u kojoj djeluje”. Nadalje, naglasila je kako “Pampers razumije kako je svakoj mami potrebna podrška, a ponajviše onima koje su se našle u ovoj teškoj životnoj situaciji te se zato Pampers uvijek trudi pronaći nove, inovativne načine kako bi im pružio svu potrebnu pomoć.”
Pampers_Palčić_donacija_inkubatora02

“Ovom akcijom Pampers i dm htjeli su svratiti pozornost na više od 5% beba u Republici Hrvatskoj koliko ih se svake godine prijevremeno rodi te je iz tog razloga odabran Klub roditelja nedonoščadi „Palčići” koji predano pomaže prerano rođenim bebama i njihovim roditeljima da prebrode ovo razdoblje u svojim životima” dodala je Ivana Jednačak iz P&G-a.

“Ova akcija konkretan je doprinos dm-a u podizanju  svijesti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji, a posebnu vrijednost akciji daje činjenica da je pomoć došla od drugih majki. Ovim putem htjeli bismo zahvaliti svim kupcima dm-a koji su sudjelovali u projektu i na taj način pružili potporu malim borcima i njihovim obiteljima, ” rekla je Snježana Katavić.

Predsjednica kluba Željka Vučko izrazila je nadu kako će ova donacija omogućiti sretan početak života svim "palčićima" koji na svijet dođu u ovoj bolnici.

Vodstvo bolnice zahvalilo je na vrijednoj donaciji. Naglasili su kako sama donacija ima veliku materijalnu vrijednost, ali da je istovremeno sam inkubator bolnici neprocjenjiv jer spašava živote malim pacijentima.

Od listopada se u dm-ovim prodavaonicama mogu pronaći pelene Pampers Premium Care u novoj veličini 0 za prerano rođene bebe težine do 2,5 kg. Pampersice Premium Care veličine 0 sadrže poseban indikator koji mamama pomaže odrediti kada je vrijeme za promjenu pelena. Prerano rođena djeca ne mogu samostalno regulirati tjelesnu temperaturu, pa im je iznimno teško održati toplinu ako je njihova pelena mokra. Iz tog razloga je ključno pravovremeno mijenjati pelenu kako se bebice ne bi pothladile.

Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" osnovan je na inicijativu roditelja i zdravstvenih djelatnika s ciljem pomoći, edukacije i razmjene iskustava roditelja prijevremeno rođene djece te dugoročnog unapređenja skrbi za bolesnu i prijevremeno rođenu djecu. Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji je vrlo niska, a osnivanjem Kluba roditelja nastoji se povećati osjetljivost društva i prilagoditi zakonodavstvo potrebama prijevremeno rođene i bolesne djece.