U Muzeju za umjetnost i obrt otvorena je izložba ‘Poklon s pričom’. Inicijativa je to koju je pokrenuo časopis Story, a koja ističe važnost pravih životnih vrijednosti kroz simboliku poklona kao jednog od oblika iskazivanja ljubavi i pažnje prema drugome.

Izložba, koju svi zainteresirani mogu doći pogledati od 14. do 28. veljače, dio je velikog zdravstveno-edukativnog projekta ‘Poklon s pričom’ u kojem, osim stručnjaka psihologa, sudjeluju i osobe iz javnog života. Oni su donijeli svoje najdraže poklone koji za njih imaju posebnu vrijednost upravo zbog priče koja ih prati i emocije koju u njima izaziva. Najvažnija ideja cijelog projekta je naglasiti kako materijalna vrijednost poklona potpuno nevažna. Sreću ne možemo kupiti, ali je možemo darovati!

otvorena-ekskluzivna-izlozba-poklon-s-pricom-u-muzeju-za-umjetnost-obrt

Ivona Čulo, generalna direktorica AMZ-a, pozdravnim govorom otvorila je ovu pomno pripremanu izložbu. ‘Izuzetna mi je čast što je izložba koju smo započeli tijekom Adventa dobila svoj nastavak i ide onim tempom kojim smo i htjeli te će živjeti i dalje kroz cijelu ovu godinu i nadam se da ćemo jednog dana napraviti i Muzej poklon s pričom. Ideja nam je bila da u ovo vrijeme kada svi ljudi trče za novcem i moći, kada stalno nekamo žurimo i nemamo vremena za prijatelje, podsjetimo ljude što je vrijedno u životu i da nam ne treba Valentinovo da bismo slavili, nego da je slavimo svaki dan’, istaknula je.

Dodala je i kako nam ne trebaju ‘Božići’ da se međusobno darujemo, jer su pokloni simbolika, a mi trebamo razmisliti što je nama stvarno važno u životu i to njegovati, a to je uvijek besplatno. ‘Tako da većina ovih poklona ovdje nema neku veliku materijalnu vrijednost, ali su najvrjedniji na svijetu. Zahvaljujem i umjetničkom dvojcu Šesnić i Turković koji su moj san pretvorili u stvarnost, sve izgleda prekrasno, a i poznatim osobama koje su poduprle ovu priču’, nadovezala se.

Izložba se može pogledati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, od 14. do 28. veljače. Za postavljanje izložbe pobrinuo se nagrađivani dizajnerski dvojac Marko Šesnić i Goran Turković

Foto: Robert Gašpert