Osim knjiga, na Interliberu ćete moći proučavati i ptice

Na 42. izdanju Međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber koji se održava od 12. do 17. studenoga na Zagrebačkom velesajmu, predstavit će se više od 380 izlagača, a među njima i udruga Biom. Provjerite što su nam sve pripremili

Pozivamo vas u paviljon 6, štand 21 F tijekom čitavog trajanja Interlibera, od 12. do 17. studenog, gdje će osim priručnika Ptice Hrvatske i Europe – najpotpunijeg i ilustracijama najbogatijeg priručnika o pticama, prodajni asortiman uključivati i drvene, ručno rađene kućice i hranilice za ptice te još poneko iznenađenje. Biom će na štandu predstavljati volonteri i zaposlenici udruge koji će vas informirati o našem radu i uputiti na koji se način i drugi zainteresirani mogu uključiti u zaštitu prirode kroz članstvo i volontiranje.

Osim događanja na štandu, Biomovi edukatori održat će 2 radionice naziva "Raširimo krila" namijenjene starijim osnovnoškolcima na Galeriji paviljona 5 u sljedećim terminima:

  • Utorak, 12. 11. od 18:00 - 19:00 h
  • Subota, 16. 11., od 13:00 - 14:00 h

Namijenjene su prvenstveno djeci osnovnoškolskog uzrasta (najprikladnije za 1. – 6. razred osnovne škole). Uz igru i odgovaranje na pitanja, pratit ćemo čvorka i rodu na njihovom selidbenom putu u Afriku i pomoći im da tamo sretno stignu. Također, najčešće vrste ptica Hrvatske trebat će našu pomoć u potrazi za svojim staništima i izvorima hrane. Djeca će kroz igre u sklopu radionice moći naučiti ponešto o selidbi ptica i poteškoćama koje ptice susreću na svom putu te o ekologiji najčešćih Hrvatskih selica i stanarica. Trajanje radionica je predviđeno na sat vremena.

Broj mjesta za sudjelovanje na radionicama je ograničen pa je rezervacija mjesta obavezna na amra.maric@biom.hr.


Promatranje ptica – hobi koji otvara srce

Čujete li ptičji pjev i znate li kad ga čujete o kojoj se ptici radi? Čuli ste za "birdwatching", ali ne znate što je to? Možda je vrijeme da isprobate promatranje ptica, aktivnost koja privlači sve više ljudi i entuzijasta i pruža neopisiv doživljaj. U sklopu Sajma u subotu, 16. 11. s početkom u 10:30 u dvorišnom prostoru Velesajma bit će organizirano promatranje ptica za građanstvo koje će voditi ornitolog Vedran Lucić. Sudionici će za tu priliku dobiti dalekozore i nekoliko priručnika. Okupljanje je na štandu Bioma (paviljon 6, štand 21f) od 10:15 – 10:30 h. Očekivano vrijeme trajanja promatranja ptica je 90 min, a građani se mogu pridružiti i napustiti promatranje u bilo kojem trenutku.

Vidimo se na Interliberu!


O Udruzi Biom:
Udruga Biom jedna je od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj i predstavnik Hrvatske u BirdLife Internationalu, najvećoj svjetskoj mreži za zaštitu ptica i prirode. Misija udruge je očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Bavi se zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okuplja zaljubljenike u prirodu, organizira volontiranja, educira djecu, mlade i odrasle, provodi istraživanja te zagovara promjene koje pozitivno utječu na živi svijet. Svojim aktivnostima nastoji popularizirati znanost i širiti svijest o važnosti individualnog doprinosa očuvanju prirode. Više na www.biom.hr.

 

Tekst i foto: press

 

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

koronavirus

Domaćim stručnjacima stigao vrijedan uređaj za borbu protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa bit će, zahvaljujući donaciji poznatog nogometaša, brža - u 22 minute moći…

testiranje na koronavirus

Od danas nova, niža cijena testiranja na Covid-19

Na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donesena je odluka o…

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu