Oliver Twist u Kazalištu Trešnja

Nakon dugo vremena u Kazalištu Trešnja stiže izvedba Olivera Twista s iznimnom glumačkom ekipom u subotu 24. siječnja u 17 sati. Najbržima dijelimo dvije ulaznice!

Predstava Oliver Twist u režiji Renea Medvešeka, koju možete ponovo gledati u subotu 24. siječnja, osvojila je dvije nagrade na Dodjeli nagrada hrvatskog glumišta 2008.:

– nagrada za najbolju mušku ulogu u predstavama za djecu (Sanja Hrenar za ulogu Olivera Twista u predstavi “Oliver Twist”)
– nagrada za najbolju žensku ulogu u predstavama za djecu (Aleksandra Naumov za ulogu Betsy u predstavi “Oliver Twist”)

Režija: Rene Medvešek
Igraju: Sanja Hrenar, Saša Anočić, Živko Anočić, Mladen Vujčić, Sven Medvešek, Tomislav Rališ, Daria Knez Rukavina, Krunoslav Klabučar, Aleksandra Naumov, Radovan Ruždjak, Ivana Bakarić, Vanda Vujanić Šušnjar, Toni Šestan, Rafael Anočić

Usredotočujući fabulu Olivera Twista na pustolovnu sudbinu nezakonitog nahočeta u surovom svijetu rane viktorijanske Engleske, Dickens je u osebujnom spoju povezao snažnu društveno-kritičku satiru i svijet psihološke fantastike, koji današnjem čitatelju govori o nasilju i zlu jednako neposredno kao i njegovim suvremenicima. Opisujući društvo svojeg vremena koje se temelji na socijalnoj nepravdi, moralnoj neosjetljivosti i licemjerju, autor svojim predočavanjem likova, događaja i dramskih scena, obavijenih jedinstvenim ozračjem, uvelike nadmašuje traženja šturog melodramatskog zapleta i stvara snažno djelo koje nosi jak pečat tvorca.

Iako roman snažno sugerira realitet zla, sam glavni junak, Oliver, dramsko je utjelovljenje ideje o ljudskom potencijalu koji uspješno odolijeva mnogostrukim društvenim i psihološkim pritiscima, usmjerenima na to da ga izobliče i otuđe od njegove prave prirode. Svojim je djelom, suprotstavljajući se tadašnjem viktorijanskom stajalištu prema kojem su siromaštvo i kriminalnost urođene osobine, Dickens želio pokazati da je pokvarenost okoline glavni izvor poroka i zloće.

Koliko god se Fagin i njegovo društvo trudili “ubrizgati u Oliverovu dušu otrov koji bi je morao zauvijek uprljati i izopačiti” i “utuviti u glavu da je lopov” – on ostaje dosljedan svojim uvjerenjima i preklinje ih da ga ni pod koju cijenu ne tjeraju krasti. Iako se takva apsolutna čistoća i poštenje jednog dječaka u pokvarenoj sredini londonskog podzemlja doimaju gotovo nestvarnima, Dickens je snagom svoje mašte u priči o Oliveru Twistu stvorio umjetničko djelo koje univerzalnošću i ljudskom porukom uvelike nadmašuje granice svojega vremena i koje je postalo važnim dijelom europske duhovne baštine.

DSC_0309

 

Kako do besplatne ulaznice:
Najbrži među vama osvaja dvije ulaznice za subotnju predstavu Oliver Twist. Pošaljite svoje podatke na e-mail: urednistvo@roditelji.hr i dobivate rezervaciju za besplatni ulaz. Obavezno je doći po ulaznice najkasnije do pola sata od početka predstave, u suprotnom se rezervacija otkazuje i karte idu u prodaju… U nagradnu igru ulaze oni koji u posljednja dva mjeseca nisu ništa osvojili na našem portalu!

Tekst i foto: Kazalište Trešnja, promo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

predstava Ivica i Marica kazališta Trešnja

Nakon više od dva mjeseca, opet možete s djecom u kazalište!

Kazalište Trešnja dobrodošlicu će poželjeti hit-predstavom Ivica i…

Zimski kreativno-umjetnički program za djecu u kazalištu Trešnja

U najljepšem razdoblju godine kazalište Trešnja priprema zanimljiv…

Doznajte kako je najotmjeniji div postao najljubazniji div u gradu!

Prema prekrasnoj priči Najotmjeniji div u gradu, vrhunske…

U Trešnji gostuje predstava Blizanke dubrovačkog Kazališta Marina Držića

Kazalište Marina Držića gostovat će u kazalištu Trešnja…

Pročitajte i:

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu

mila rončević i njezina sestra

Mila Rončević uskoro se vraća kući! Lijepe vijesti iz Amerike objavio njezin otac

Marin Rončević, otac djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna,…

djeca se igraju s igračkama

Upravo objavljeno! Omiljena igračka djece najmanje siguran proizvod na svijetu!

Europska komisija objavila je popis najopasnijih proizvoda u EU, kojemu je svrha sprječavanje i ograničavanje…