Voditeljica radionica Ivanka Gregurinčić, socijalni pedagog i predsjednica Društva „Naša djeca“ Maksimir prigodnim je predavanjem i radionicom prenijela dodatna znanja o provođenju kvalitetnog slobodnog vremena roditelja i djece kojim se potiče dječja kreativnost i razvoj kroz igru. Zajedničke igre za djecu i roditelje vodile su Nataša Bijelić, socijalna radnica i volonterke Andreja Vrbec i Tea Šimeg iz Društva „Naša djeca“ Maksimir.

Radionica je održana u sklopu NIVEA projekta ''Neka odrastanje bude dječja igra'' koji po drugi put ove godine ukazuje na važnost igre za dječji razvoj. Među okupljenima su bili i Doris Pinčić Rogoznica i Luka Bulić koji su oduševljeni programom. Njihovim se mališanima najviše svidio jedinstveni NIVEA set igara koji se sastoji od rekvizita za igranje nekih od najpopularnijih dječjih igara - gumi-gumija, konopca za preskakanje, pikula, društvene igre Čovječe ne ljuti se...

Volonteri i socijalni pedagozi Saveza društava Naša djeca Hrvatske nastavit će provoditi besplatne edukacije za roditelje diljem Hrvatske kroz srpanj i kolovoz na kojima će prenositi znanja stečena kroz dva ciklusa edukacija održanih u prethodnoj fazi projekta.

O projektu “Neka odrastanje bude dječja igra”

NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

O Savezu društava Naša djeca Hrvatske

Savez društava Naša djeca Hrvatske je nevladina i neprofitna udruga građana koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 96 Društava Naša djeca koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

Više o projektu "Neka odrastanje bude dječja igra" saznajte na www.nivea.hr/igre

Facebook - www.facebook.com/NIVEAHrvatska

U petak, 10. srpnja 2015. NIVEA i Savez Društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Maksimir održali su u Centru mladih Ribnjak edukativni program za roditelje na kojem su kroz zabavno druženje ukazali na važnost igre za psihofizički razvoj djeteta

Tekst i foto: NIVEA