Zagrebačka filharmonija za svoju je najmlađu publiku u ovo najiščekivanije doba godine pripremila posebnu koncertnu predstavu Božić kod Zimogroznih koja je premijerno izvedena 11. prosinca, a s namjerom da kroz zanimljivu fabulu, pjesmu, ples i igru utjelovljene u likove Zime i Groznog, jelke Jelice, ptičice Krešimira, djevojčice Marie i njezinog oca, umotane u raskošni glazbeni omot tradicionalnih božićnih pjesama i glazbe u izvedbi orkestra, pokaže da Božić nisu samo pokloni i njihovo (pomalo) zasljepljujuće  blještavilo, božićni artikli, svjećice, lampice, slatkiši i adventski šušur. U ovoj našoj priči, Božić je u našem srcu, ali i u ljudskim odnosima, zajedništvu i sitnicama koje su važne karike u životu. Božić je ljubav i dobrota, mir i radost. Božić kod Zimogroznih predstava je namijenjena dobnoj skupini od 4 do 11 godina. I za sve one starije od toga koji žele sudjelovati u čarobnoj igri glazbene, književne i scenske umjetnosti.

„Božić kod Zimogroznih“ u sklopu najnovijeg MINIMINI ciklusa u Lisinkom je musical s vrhunskim glumcima – Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Dražen Bratulić i Lora Simikić/Tia Mikić te glazbom Dubravka Palanovića, u izvebi Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem dirigenta Dinka Appelta.

Premijeri su se odazvali mnogi umjetnici iz kazališnog svijeta i svijeta glazbe koji su nakon premijere imali same riječi pohvale.

Redateljica Petra Radin tim je povodom izjavila: „Stvarati za djecu i s djecom moj je poziv. Imamo odgovornost na području kulture dati od sebe najbolje što znamo. Jer ta djeca će jednog dana voditi ovaj svijet."

Zagrebačka filharmonija ima napokon pravi mali Broadway za djecu, i to zahvaljujući Zagrebačkoj filharmoniji, ravnatelju Mirku Bochu i redateljici Petri Radin, koja u novoj predstavi potpisuje i tekst.

Tekst: press

Foto: Robert Gašpert