Od Spužva Boba do Oskara! Novac ne smije biti prepreka za ovakve talente

Zaklada "Hrvatska za djecu" već 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece u Hrvatskoj. Jedna od takvih aktivnosti je i koncert Mladih talenata Zaklade "Hrvatska za djecu" koji će se održati u srijedu, 11. ožujka u 19 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Mladim budućim glazbenicima Zaklade koje Zaklada podupire u njihovom glazbenom obrazovanju pridružit će se i svjetski poznata violončelistica Ana Rucner, operna pjevačica Dubravka Mušović - Šeparović, pijanist Darko Domitrović te Hojsak & Novosel, duet kontrabasa i tambure.

Na nadolazećem koncertu svoj talent i požrtvovan rad predstavit će sedamnaestogodišnji Dan Bantić, učenik glazbene škole Blagoja Berse iz Zagreba. Dan je dvostruki regionalni i državni prvak Hrvatske u svojoj kategoriji. Dva puta je osvojio međunarodno natjecanje. Dobitnik je hrvatskog Oskara znanja za doprinose u glazbi. Zaklada je ovom talentiranom mladiću omogućila kupnju novog klarineta na kojemu kreće u nove pobjede. Naime, Dan je upravo prije par dana ponovno osvojio nagradu na Regionalnom natjecanju HDGPP čime se kvalificirao na državno prvenstvo te je potvrdio svoj neosporni talent.

"Roditelji su me odlučili upisati u glazbenu školu kako bi naučio još jedno pismo i jezik - note i glazbu. Klarinet sam odabrao jer sam bio ljubitelj crtića Spužva Bob, a moj omiljen lik, Kalamarko, svirao je upravo taj instrument. Izbor se pokazao odličnim. Nadam se skorom upisu na Muzičku akademiju kako bi nastavio biti najbolji“, rekao je Dan Bantić koji, uz glazbenu školu, pohađa i gimnaziju te je član Simfonijskog orkestra mladih “SO DO - El sistema Hrvatska".

Dan Bantić

Na prekrasnoj bini Hrvatskog glazbenog zavoda svoj izniman talent predstavit će i dvanaestogodišnji Petar Miličević kojemu je Zaklada omogućila novu harmoniku kako bi njegov talent došao do punog izričaja.

Agata Ribić svira violinu od svoje šeste godine. Sada pohađa 1. razred OGŠ, te je do sada odradila nekoliko koncerata i televizijskih nastupa. Želja joj je i dalje učiti i svirati violinu, te završiti glazbenu akademiju. Zaklada "Hrvatska za djecu" je i Agati odobrila potporu za kupnju instrumenta.

Uz Agatu, Dana i Petra svoje će glazbeno umijeće pokazati i Dominik Žarko Jakovljević, Ante Jakovljević, Ema, Marko i Petra Boljevčan, Damjan Humski i Tin Marinović. Veliku podršku mladim glazbenicima na nadolazećem koncertu nesebično će dati i poznati glazbenici koji svojim izvedbama garantiraju glazbenu večer za pamćenje. Ulaz na koncert je slobodan.

Ovim koncertom Zaklada želi poslati poruku jasnu poruku kako niti jedan oblik obrazovanja i razvoja talenata i vještina ne smije biti ograničen nedostatkom novca te je jedna od 25 potpora koje Zaklada odobrava fizičkim osobama, potpora za nadarenu djecu. I svoju nadarenu djecu Zaklada okuplja na koncertu u Hrvatskom glazbenom zavodu koji je i svojevrsni partner Zaklade u ovom događanju.

Tekst i fotografije: press

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Jeste li u ambicijama za svoje dijete izgubili kompas?

Poželjno je imati planove i usmjeravati svoje dijete…

Koji je pravi instrument za vaše dijete?

Iako danas postoji bezbroj slobodnih aktivnosti za djecu,…

Ljubavne (i životne) lekcije talentirane tinejdžerice

Dvanaestogodišnja glazbenica Grace VanderWall već nekoliko mjeseci uživa…

U potrazi za malim MozArtima

Promatrajući djecu kad im približimo glazbu, vidimo da…

Pročitajte i:

Nova atrakcija u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Zoološki vrt grada Zagreba ima novog stanovnika, jednogodišnju kinesku leopardicu Odliliu, koja je tamo stigla…

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!