Josh Hardy

Očajni roditelji iz SAD-a mole farmaceutsku tvrtku za lijek koji njihovom djetetu može spasiti život

Sedmogodišnji Josh Hardy je dijete koje je već preživjelo rak burega i sada treba lijek Brincidofovir kako bi pobijedio virusnu infekciju koja se pojavila nakon presađivanja koštane srži. Problem je što lijek nije na listi američkog HZZO-a, a farmaceutska tvrtka iz North Caroline ne želi ga dati dječaku jer bi to ugrozilo daljnja istraživanja lijeka

Obitelj iz Virginie iz SAD-a za sada s neuspjehom pokušava nagovoriti farmaceutsku tvrtku da odobri njihovom bolesnom sinu lijek koji dječaku može spasiti život, navodi Daily Mail. Lijek nije na listi FDA (američkog HZZO-a), no pomogao je već stotinama pacijenata koji su koristili poseban program namijenjen pacijentima kod kojih se radi o vrlo ozbiljnim bolestima.

Farmaceutska tvrtka tvrdi kako si više ne može priuštiti dati taj lijek jer bi to značilo da bi ga tada trebali odobriti i mnogim drugim pacijentima. Također, takav bi potez ugrozio razvijanje lijeka, istraživanja i testiranja koji su potrebni da bi lijek došao na listu odobrenih lijekova i pomogao mnogim drugim pacijentima. Tvrtka je zauzela takav stav iako je od države dobila 72 milijuna dolara za razvoj lijeka. Majka malog Josha je očajna i kaže da je situacija poražavajuća posebno za dječaka koji godinama vodi tešku borbu za život.

"Nema više ništa što nam mogu reći, a što bi nas zaustavilo u traženju lijeka. Preklinjemo da daju lijek!", kaže Aimee Hardy majka Josha.

Josh Hardy

Joshu Hardyju je dijagnosticiran rak bubrega u 2007. godini i otada je bori s bolešću. U remisiji je bio dvije godine da bi u studenom 2013. liječnici otkrili kako je došlo do promjena na njegovoj koštanoj srži zbog prethodnog liječenja raka. Dijete je u siječnju ove godine imalo transplantaciju te je prošlo joj jednu seriju kemoterapija. Sada se bori s virusnom infekcijom koja može biti smrtonosna za pacijente sa oslabljenim imunitetom i Brincidofovir mu može spasiti život.

Josh Hardy

Što mislite ovoj temi podijelite s čitateljima na Forumu!

Foto: https://www.facebook.com/SaveJoshHardy

Tagovi:

Pročitajte i:

dijete u kućnoj izolaciji zbog epidemije koronavirusa

Novi apel ministra Beroša oko koronavirusa: 'Moramo biti sumnjičavi...'

Poslana je i snažna poruka o zaštiti ljudi koji u ovim teškim okolnostima dodatno trpe…

trudnica umrla od koronavirusa tijekom porođaja u bolnici

Tijekom porođaja umrla trudnica zaražena koronavirusom

Nesretna žena prva je žrtva koronavirusa među trudnicama. Beba je, srećom, spašena, no u bolnici…

koronavirus

Alemka Markotić: "Sada je valjda svima jasno da nitko nije imun na koronavirus!"

U Zagrebu od koronavirusa umro muškarac rođen 1974. godine, koji nije bolovao od niti jedne…

franka batelić i sin viktor

Sada je sreća potpuna u obitelji Ćorluka! I oni su jači od koronavirusa

Pjevačica Franka Batelić Iz Zagreba je s malenim Viktorom otišla u rodnu Istru, dok se…