Zoolimpijada će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održavati od 2. do 10. siječnja 2016. Riječ je o jednodnevnom programu koji traje od 8 do 15 sati, a u kojem mogu sudjelovati djeca od 2. do 6. razreda.

Za nadolazeću su Zoolimpijadu edukatori Vrta osmislili nove uzbudljive igre nadahnute životinjskim svijetom koje od sudionika traže snalažljivost, brzinu, znanje i timski rad.

Posebno je zanimljiv poligon kroz koji će djeca učiti kako se hrane zmije te pronalaze njihova jaja. Kako bi stigla na sigurno, djeca će u ulozi sjevernog medvjeda preskakivati sante leda koje se tope. Znanje će pokazati odgovarajući na zagonetke poput mudrih sova.

nova-uzbudljiva-zoolimpijada-tijekom-zimskih-praznika

Kroz igre se prikupljaju bodovi, a svakog sudionika Zoolimpijade na kraju dana očekuje odličje. U skupini koju vode po dva edukatora, mogu biti 24 djeteta. Polaznicima su tijekom sedmosatnog boravka u Zoološkom vrtu osigurani užina, slastica i čaj.

Kako bi se školarci potaknuli da na Zoolimpijadu dođu s prijateljima, osmišljena je nagradna igra Zoovem te u Zoo. Najsretnije očekuju vrijedne nagrade zahvaljujući kojima će mališani još jače zavoljeti svijet životinja.

Ulaznice za Zoolimpijadu mogu se rezervirati putem telefona 01 77 88 534, a kupiti u Životinjskom kutku (Vlaška 105, Zagreb).

nova-uzbudljiva-zoolimpijada-tijekom-zimskih-praznika

Tekst i foto: Zoološki vrt grada Zagreba