Nakon velikog uspjeha knjige Bolest kao put došlo je vrijeme za nastavak i proširenje tematike opisane u njoj. Brza i pozitivna reakcija na ovu koncepciju, isprva među zainteresiranim laicima, a kasnije sve više i u stručnim medicinskim krugovima, ukazala je na rastuću potrebu za načinom razumijevanja bolesti koji iznova spaja formu i sadržaj, tijelo i dušu. Poznati liječnik i psihoterapeut Ruediger Dahlke svojim uspješnicama bitno je pridonio novom razumijevanju bolesti kao posljedice psihosomatskih procesa. On bolest shvaća kao priliku da se ponovno uspostavi trajna harmonija tijela i duše.

nova-knjiga-o-znacenju-simptoma-bolesti-i-sansa-koju-pruzaju

Knjiga Bolest kao govor duše predstavlja dopunu i proširenje prvijenca Bolest kao put (napisanog zajedno s Thorwaldom Dethlefsenom) i u njoj je opisano mnoštvo slika bolesti. Knjiga pomaže čitatelju da shvati što mu tijelo govori, da tumači svoje simptome i poveže ih s duševnim uzrocima. Za onoga tko svoje simptome shvati kao smislenu poruku i poticaj da nešto nauči, suština liječenja nije u njihovu otklanjanju. Suština je u promjeni duševnog stanja čija je nužna posljedica simptom. Takav pristup bolesti pospješuje osobni razvoj i nanovo uspostavlja sveobuhvatnu harmoniju, trajno otklanjajući temelj za postojanje simptoma. „Proces izlječenja pomoću slika toliko je jednostavan da se intelektualnim ljudima čini težak. Naš problem s obrascima i slikama ponajviše je u našem jednostranom, analitičkom muškom razmišljanju koje podcjenjuje značenje simboličkoga ženskog suprotnog pola. Obratni postupak, to jest prenaglašavanje sfere slika, bio bi primjereniji našoj unutarnjoj stvarnosti.“ (Izvadak iz knjige)

U nastavku knjige Bolest kao put autor obrađuje tematiku raka, različitih simptoma koji se odnose na područje glave, živčanog sutava, vrata (grla), kralježnice, ramena, ruku, prsa, trbuha, zdjelice, nogu, stopala i problema povezanim sa starenjem. Iznenadit će vas analiza pozadina mnogih simptoma poput upale zanoktice, bruha, herpesa, grčeva u listovima, teniskog lakta, potresa mozga i mnogih drugih... a vjerujemo da će vam dosta toga pomoći u pristupu liječenja i razumijevanju samih sebe i svoje djece.

Ruediger Dahlke studirao je medicinu u Münchenu. Slijedi obrazovanje za prirodno liječenje, te dubinsko proučavanje različitih smjerova psihoterapije. Uspio je kreirati cjelovit pristup psihosomatskim bolestima. Njegova ostala djela: Bolest kao put (s Thorwaldom Dethlefsenom, Naklada Ljevak 2011., 2017.), Stupovi zdravlja,Depresija, Agresija, Velika knjiga o postu, Zakoni sudbine, Ljekovite meditacije Ruedigera Dahlkea (CD) itd. Dosad je napisao šezdesetak knjiga koje su prevedene na 28 jezika.

Izdavač:Ljevak

Cijena: 169 kn

Broj stranica: 459 (meki uvez)

Tekst i foto: press