Hrvatska se nalazi u samom vrhu europskih zemalja kada se radi o minama zaostalim iz rata. Prema podacima Hrvatskog centra za razminiranje radi se o brojci od gotovo 70 000 mina, a od 1991. godine u minskim nesrećama stradalo je 68 djece, od čega ih je 12 bilo sa smrtnim ishodom.

Stoga su djeca, kao jedna od najranjivijih skupina društva, glavni korisnici projekta Igralište za djecu bez mina koji se provodi od 2000. godine, a u sklopu kojeg je do sada izgrađeno ukupno 86 igrališta, kako bi se stvorili dugoročni uvjeti za sigurnu dječju igru.

„Zaostale mine još su uvijek veliki problem u Hrvatskoj, zbog kojeg često stradavaju i djeca. Izuzetno mi je drago što je Europlakat mogao sudjelovati u ovom hvalevrijednom projektu te tako dao svoj doprinos u zaštiti djece na minski sumnjivim područjima. Europlakat je vodeća tvrtka u vanjskom oglašavanju u Hrvatskoj te smo osjetili obavezu jedan dio svojeg uspjeha vratiti zajednici u čemu smo u Crvenom križu i njegovom izvršnom direktoru Robertu Marktu pronašli pouzdanog partnera.“, izjavio je Dino Ivan Dogan, izvršni direktor “Europlakata”.

nova-igralista-za-djecu-bez-mina

Tekst i foto: promo