Dragi roditelji, s početkom školske godine i savjetovalište Snaga obitelji započinje sa svojom „Školicom za roditelje“. U „Školicu“ se mogu upisati svi roditelji koji žele razmjenjivati svoja iskustva s drugim roditeljima, dobiti nova znanja o roditeljstvu i razvijati vještine za adekvatan odgoj djece, odnosno ojačati svoje roditeljske kompetencije.

Prvi susret održati će se u utorak, 19. rujna 2017.  u 19 sati. Jedan ciklus sastoji se od 12 radionica na kojima će se obrađivati razne teme vezane za roditeljstvo poput komunikacije, samopouzdanja djeteta, rješavanja sukoba, roditeljskog stresa i još brojnih drugih tema. Radionice će se održavati utorkom od 19:00 do 20:30 sati u prostoru Dječje kuće Borovje na adresiBože i Nikole Bionde 7, 10 000 Zagreb. Budući da je broj roditelja po grupi ograničen, pozivamo Vas da svoje mjesto što prije rezervirate na e-mail: savjetovaliste@hrabritelefon.hrili na broj telefona 01/ 6117 190najkasnije do 15. rujna 2017. godine.

Kod roditelja je vrlo često prisutan pritisak različitih očekivanja osoba u njihovoj okolini, kao i zadataka i izazova s kojima se ponekad teško nose. Također, prisutna su i vlastita očekivanja i nedoumice kako postupiti u određenoj odgojnoj situaciji. Kako bi osnažili svoju ulogu roditelja te s drugim roditeljima podijelili svoje strahove, nedoumice i pozitivne primjere, Hrabri telefon provodi „Školicu za roditelje“. Cilj „Školice“ je roditeljima pružiti mogućnost za međusobno pružanje podrške te razmjenu vlastitih znanja, iskustava i vještina uz stručno vodstvo, a sve kako bi bili sigurniji u svojoj ulozi roditelja.

Školica za roditelje“ provodi se u sklopu programa Snaga obitelji u udruzi Hrabri telefon. Program je podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radionice su besplatne!

Tekst: Hrabri telefon

Foto: Profimedia