Noć Harryja Pottera po prvi put u Hrvatskoj

Kad padne noć čarolija pokaže svu svoju moć. A čarolija Harryja Pottera po prvi put će pokazati svu svoju moć i u Lijepoj Našoj.

Noć Harryja Pottera globalni je event koji se se u svijetu održava od 2014. godine, a pokrenuo ga je izdavač svima dragog čarobnjaka na području Velike Britanije (Bloomsbury). Iako je riječ o knjizi koja je izašla prije više od 20 godina, riječ je o svojevrsnom fenomenu čija popularnost ne opada, a događanja ovakve vrste pohode oni koji su Harryja Pottera čitali kao klinci, sada kao odrasli ljudi, te djeca koja su tek ušla u svijet magije. Zbog velikog interesa svojih posjetitelja u organizaciju Noći Harryja Pottera ove se godine odlučio upustiti i knjižarski lanac Hoću knjigu.

"Harry Potter ne samo da je iznimno popularna knjiga u našem knjižarskom lancu i šire, nego je i jedna od najprodavanijih knjiga općenito; i tijekom cijele 2018. godine, i tijekom siječnja Harry Potter se našao na našoj ljestvici TOP 10 najprodavanijih. Radionice Ministarstva magije, koje u našim knjižarama održavamo nekoliko puta mjesečno, osjetno su posjećenije od svih ostalih naših događanja za djecu, stoga nije dolazilo u obzir da propustimo ovu priliku i ne sudjelujemo u događanju kako bismo našim posjetiteljima omogućili najčarobniju noć u godini", pojasnila je voditeljica marketinga Hoću knjigu Sanja Srdić Jungić.

A ljestvicu je, od samog početka, Hoću knjigu podigao vrlo visoko. Bit će tu Lova na čarobne knjige, stand up nastupa, kvizova i radionica; svega čemu bi se jedan pravi Harry Potter fan mogao nadati. Događanja će se odvijati u svim Hoću knjigu knjižarama, dok će posjetitelje na opće veselje dočekati i posebno magični popusti.

"Događanja počinju oko 17 sati. Kako organizator Bloomsbury inzistira da se Noć održava na prvi četvrtak u mjesecu veljači, sa satnicom smo se prilagodili mladima koji će u naše knjižare svratiti nakon posla, kao i roditeljima s djecom. Tako će se događanja za najmlađe odvijati u početku, dok će, što će večer više odmicati, ostala događanja biti rezervirana za one nešto starije. Vrhunac će svakako biti kviz u Bogovićevoj 7 na koji se prijavilo više od dvije stotine ljudi, iako smo ih mogli primiti samo stotinjak", rekla je Srdić Jungić ne skrivajući svoj entuzijazam što je već prvo događanje izazvalo toliki interes.

I doista, na Facebook eventu postavljenom prije samo nekoliko dana interes za dolaskom pokazalo je više od 4.000 ljudi! Uz kvalitetne partnere koji su osigurali poklone za djecu i odrasle, čarobne popuste i fantastičnu zabavu, preostaje samo da što prije zajašite svoje metle i doletite na vrijeme u Hoću knjigu knjižare.

Facebook event organizatora

Tekst i foto: press

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Čarolija Harryja Pottera ponovno u Hrvatskoj

6.2.2020. knjižare Hoću knjigu očarat će vas magičnim…

ZGodionica: kreativni festival za djecu s još bogatijim programom

Hit dječji festival uskoro otvara svoja vrata! U…

Dvodnevna škola magija za djecu

Ne biste vjerovali, ali učiti o prirodi, Gorskom…

Ministarstvo Magije poziva na dobrotvorni božićni bal

Pozivamo vas na jedan pomalo drugačiji humanitarni bal…

Pročitajte i:

trudnica

U Švedskoj su banke sperme gotovo prazne - i to zbog korone!

Parovi koji su se nadali da će zasnovati obitelj, morat će čekati i do 30…

onlie skola

Nakon praznika kreće online nastava u Zagrebu još tri županije!

Od ponedjeljaka, 12. travnja, donesena je odluka o online nastavi u Zagrebu, Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i…

bolnica

Pred bolnicom u Klaićevoj ostavljali lampione i plišane igračke za preminulu djevojčicu!

Od sinoć ispred Klaićeve bolnice dolazili su mnogi i donosili lampione, a djeca su ostavljala…

klaićeva

Preminula djevojčica, žrtva obiteljskog nasilja iz Nove Gradiške

Danas, na Uskrs, zbog komplikacija, preminula je dvoipolgodišnja djevojčica, žrtva zlostavljanja iz Nove Gradiške. Nakon…