Egzotična zima u Zoo vrtu – skupni je naziv za igre, predstave, radionice i druge edukativne programe koji se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održavaju od subote, 28. studenog 2015., do kraja veljače 2016.

Poruka koja prati cijeli program, je: „Ma tko spava zimi?“ Naime, iako bi mnogi ljudi hladnije dane najradije proveli pod dekicom, u životinjskom je svijetu živo. Mraz, a uskoro i prve pahulje snijega, sa zanimanjem istražuju lavovi, leopardi, medvjedi, crvene pande, deve, sove… Zbog toga su edukatori Vrta osmislili Egzotičnu zimu u sklopu koje je posebno zanimljiv program Zima oko svijeta.

ne-propustite-egzoticnu-zimu-u-zoo-vrtu

Zahvaljujući njoj mališani će moći doznati što se sa životinjskim svijetom događa tijekom zime u kojem kutku svijeta i kako se na to nadovezuje život ljudi.

Jedna od najvećih zvijezda zimi je u Zoološkom vrtu Jassper, mužjak alpake s kojim će se posjetitelji Vrta vikendom moći fotografirati u 11.15 i 14.15 sati.

U Tropskoj kući djeca će životinjski svijet moći istraživati dodirom, a kraj nastambe lavova u suradnji sa školom Helen Doron bit će organizirana edukativna radionica na engleskom jeziku.

U sklopu Slasne radionice pripremat će se zimske poslastice za stanovnike Vrta, a da zimi hranom ne oskudijevaju raspjevani stanovnici zagrebačkih vrtova i balkona, edukatori će djecu podučavati izradi hranilica i kućica za ptice.

ne-propustite-egzoticnu-zimu-u-zoo-vrtu

Tekst i foto: Zoološki vrt grada Zagreba