Na osamnaestome izdanju Festivala europske kratke priče, temom HOMO NARRANS istražit će se temeljna ljudska potreba za pričanjem. Uživamo li svi jednaka prava i mogućnosti da ispričamo svoju priču? Jesmo li kao pojedinci i društvo spremni čuti priče drugih? Postoje li zabranjene priče? Što su teme koje opsjedaju mlade? Koje su im forme bliske? FEKP19 želi čuti misli, snove, nadanja i fantazije mladih, u formi kratkih priča. Tema je Trebaš čuti ovu priču”, a žanr nije određen.

Na natječaj se mogu prijaviti autori/ce do 19 godina starosti, koji/e pišu na hrvatskom jeziku, a prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče, koje duljinom ne smiju prelaziti 6.000 znakova s razmacima. Ostale uvjete natječaja potražite na ovoj poveznici.

Natječaj je otvoren do 22. svibnja 2019. u 23:59 sati, nakon čega će žiri odabrati najbolje priče, koje očekuju i vrijedne nagrade sponzora Makromikro grupe d.o.o.:

  1. nagrada: HUAWEI MediaPad,
  2. nagrada: E-Book čitač KINDLE Touch i
  3. nagrada: Bluetooth zvučnik GOOGLE Home Mini.

Tri prvonagrađene priče objavit će se na web stranici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i portalu Gradske knjižnice Rijeka. Proglašenje najbolje priče bit će na Festivalu europske kratke priče u Rijeci, koji se održava 5. i 6. lipnja 2019. godine.

Tekst i foto: press