onlie skola

Nakon praznika kreće online nastava u Zagrebu još tri županije!

Od ponedjeljaka, 12. travnja, donesena je odluka o online nastavi u Zagrebu, Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji

Ministar Radovan Fuchs uoči sjednice Vlade dao je izjavu vezanu uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika i prelazak dviju županija na C model nastave od ponedjeljka.

Također, rekao je kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima, a kako na području Zagreba i Zagrebačke županije ima trenutno 241 pozitivan učenik, prelazi se na C model nastave, osim učenika nižih razreda osnovnih škola te maturanata, koji će i dalje pratiti nastavu iz školskih klupa.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji također se prelazi na online nastavu. ‘Zbog trenutačne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po modelu ‘C’, odnosno bit će nastava online. Ova odluka vrijedi za sve osim najmlađih, učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razreda) gdje će se nastava održavati po modelu ‘A’ odnosno neposredno u školi. Također, obustavlja se održavanje praktične nastave u školskim objektima’, priopćio je Stožer SDŽ-a.

Nadalje, od ponedjeljka 12. travnja, nastava u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija održavat će se po modelu C, odnosno online, osim za niže razrede i maturante, priopćeno je u četvrtak iz Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije.
Tekst: Sanja Matasić
Foto Shutterstock

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

mame s kolicima

Iz Vlade najavljuju izmjenu zakona: Puna plaća tijekom cijelog porodiljnoga

Ako planirate obitelj, razvevselit će vas vijesti iz Vlade. Naime, najavljuje se promjena visine porodiljnih…

HallOfFame_2021_PR_J-1

Jeste li spremni za najiščekivaniji događaj u godini - Jana Story Hall of Fame?

Još svega nekoliko sati nas dijeli od ovogodišnjeg Jana Story Hall of Famea, koji će…

mame i klinci

Konferencija Mame&klinci: Izazovi obitelji u vrijeme pandemije!

Konferencija Mame&klinci, koja je održana 29. 05. 2021. iz male dvorane poslovnog centra Almeria, a…

Danijela Miklec

Eko Limach Fest: Uz zanimljivu priču, i medo je bio atrakcija!

Među krošnjama drveća dvorišta ALU održao se Eko Limach Fest, a u našem kutku djeca…