Radionica Pripremite se za opušteno rađanje

NOVI SPA hotels & resort priprema intrigantne i vrlo zanimljive radionice za trudnice

Stručnjaci iz raznih područja djelovanja slažu se u istom – porod ne bi trebalo forsirati! Carski rez opravdan je u slučajevima opasnosti za život i zdravlje majke ili djeteta.
Trudnoća je uistinu posebno vrijeme u životu svake žene, a sve se slažu kako se doista radi o ‘drugom stanju’. Pored činjenice da tijelo trudnica prolazi konstantne i ne uvijek ugodne promjene, trudnice se suočavaju i s činjenicom da su svakim danom sve bliže porodu i porođajnim mukama.

‘Pripremite se za opušteno rađanje’ naziv je radionice koja će biti održana od 24. do 26. listopada u Novi Spa Hotels & Resortu, a koja je namijenjena upravo trudnicama koje dan poroda žele dočekati bez straha i sigurne da one i njihovo tijelo dobro znaju što rade. Žene su naučene vjerovati da je s rađanjem povezana velika bol, i zbog toga često imaju neprimjeren strah od poroda. Strah uzrokuje napetost u tijelu, a upravo ta napetost sprječava tijelo da lagano izvede normalnu, fiziološku funkciju rađanja. Opušteno rađanje privlači žene koje traže način kako da porod bude što je moguće mirniji, sigur­niji i nježniji, bez nepotrebnih intervencija. Kroz jednostavan program, trudnice uče otpustiti strah i pri­hva­titi porođaj kao pri­rodni čin. Stječu po­vjerenje u vlastito tijelo, a po­rod prihvaćaju kao iskustvo koje osnažuje.

Među brojnim temama vezanim uz psihologiju i fiziologinju rađanja iz aspekta majke i djeteta, autorica radionice Gordana Kastrapeli dotaknut će se i jedne vrlo intrigante i nedovoljno spominjane teme. Trudnice će naime imati priliku doznati zašto nije dobro forsirati porod ili unaprijed dogovarati datum poroda – osim u medicinski opravdanim slučajevima – te zašto je bolje odlučiti se za prirodan porod, a ne za carski rez u slučaju kad trudnica može birati.

Gordana Kastrapeli u Hotelu Novi

U sklopu ove vikend radionice predavanje će održati i stručnjakinja za astrologiju Anđelka Subašić kako bi se s astrološkog aspekta osvrnula na ovu važnom i vrlo zanimljivu temu. U astrologiji se naime činjenice o genetici dokazuju usporedbom horoskopa članova jedne obitelji iz kojih se jasno vide ponavljanja istih, nevjerojatnih i neobičnih astroloških konstelacija i svojstava koja se ponavljaju iz generacije u generaciju.

U slučaju kada porod nije prirodan te je prethodno dogovoren i astrološka slika se mijenja, iako je carski rez naravno opravdan u slučajevima opasnosti za život i zdravlje majke ili djeteta. Predavanje Anđelke Subašić u sklopu radionice 'Pripremite se za opušteno rađanje' je besplatno, a održat će se u subotu 25. listopada u 10:00 sati. Dobrodošle su žene koje se pripremaju za izazove majčinstva jer briga o podizanju djeteta, njegovom psihičkom zdravlju i kvaliteti života počinjFu i prije njegova dolaska na svijet.

An?elka Suba?i?

Foto: Profimedia, NOVI SPA resort&hotels

Tagovi: , , , , , ,

Vezano uz temu

kako ublaziti bolove na porodu

6 stvari koje vaš porod mogu učiniti bolnijim

Koliko god bile hrabre i uvjerene da ćete…

Zdrava prehrana kroz trudnoću i priprema za porod uz doulu

Nutricionistica Vedrana Dučkić i doula Sanja Bukač Štritof…

Cjelodnevni šumski seminar za trudnice

Draga trudnice, ne propustite ovaj zanimljivo osmišljen seminar…

Pročitajte i:

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu

mila rončević i njezina sestra

Mila Rončević uskoro se vraća kući! Lijepe vijesti iz Amerike objavio njezin otac

Marin Rončević, otac djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna,…

djeca se igraju s igračkama

Upravo objavljeno! Omiljena igračka djece najmanje siguran proizvod na svijetu!

Europska komisija objavila je popis najopasnijih proizvoda u EU, kojemu je svrha sprječavanje i ograničavanje…