Mladi izvođači (glumci, plesači, pjevači i instrumentalisti) od 15 do 25 godina iz Kulturno prosvjetnog društva ”Sloga” Pakrac izvest će  priču o životu jednoga zagrebačkoga dvorišta tridesetih godina 20. stoljeća nastalu prema "Dnevniku maloga Perice" Vjekoslava Majera. Uz domaće voditelje i asistente u stvaranju mjuzikla sudjelovalo je čak 102 mladih, i to u svim koracima – od adaptacije libreta, izbora songova, plesne koreografije, do kulisa i kostima, otvaranja paketa opreme i njezina korištenja, bezbrojnih pokušaja, proba, izmjena.

Predstavu, koja je premijerno izvedbena 17. svibnja 2019. u Pakracu, pripremala su više od godinu dana pod vodstvom redateljice Dubravke Špančić u sklopu projekta "Ne živiš snove dok spavaš - probudi se". Projekt je Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac u partnerstvu s Udrugom roditelja i djece s posebnim potrebama LATICA realizirao kroz 16 mjeseci (od svibnja 2018. do kraja kolovoza 2019. godine) u Pakracu, a financirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“).

Zagrebačka će publika moći upoznati ovu veselu družinu iz Pakraca na sceni Teatra na Trešnjevci! Više o izvođačima i cijeloj predstavi čitajte na sljedećoj poveznici.

na-prvi-dan-skole-mladi-izvode-mjuzikl-alfija-kabilja-tko-pjeva-zlo-ne-misli

Cijena ulaznice: 25 kn

Cijena za studente, umirovljenike i grupe: 20 kn

Tekst i foto: press