Dok su se svi članovi kraljevske obitelji, posebno kraljica Elizabeta II i princ Charles, izolirali i u strogoj su karanteni, princ Harry i Meghan Markle ponovno su spakirali stvari i, prije zatvaranja granica, otišli iz Kande u Los Angeles. Naime, ovaj slavni par još uvijek ne može naći idealno prebivalište na život, a zbog posljednjeg poteza naišli su, piše magazin People, na kritike javnosti - njihova neodlučnost i putovanja u vrijeme koronavirusa mogla bi dovesti u pitanje njihovo zdravlje, ali i zdravlje 10-mjesečnog Archieja i drugih ljudi, s obzirom na činjenicu da je Harry nedavno bio u kontaktu sa zaraženim ocem, princom Charlesom.

Vijest da se 3-člana obitelj preselila u mjesto gdje živi Meghanina majka Doria Ragland pojavila se dan nakon što je otkriveno da je princ Charles pozitivan na Covid-19. No izvor blizak obitelji otkrio je da je obitelj vrlo oprezna u zaštiti od koronavirusa. Meghan je natjerala čitavo osoblje da nose maske i rukavice od lateksa, kako bi maksimalno spriječila mogućnost da dođu u kontakt s virusom. Također traži od njih da svoje cipele ostavljaju ispred vrata, prije ulaska u kuću, te se cijeli prostor dezinficira.

Iako su oboje frustrirani i tužni zbog Charlesa, koji se izolirao na imanju Balmoral u Škotskoj, Meghan je zabranila Harryju da ode posjetiti bolesnog oca. Harry je jako zabrinut, no unatoč privatnoj "drami", par se angažirao oko pomoći brojnim neprofitnim organizacijama koje se bave očuvanjem mentalnog zdravlja, što je u ovim okolnostima jako važno.

Tekst: D. P.
Fotografije: Profimedia