Monika Leskovar humanitarni koncert

Mlada majka Monika Leskovar glazbenu čaroliju poklanja djeci oboljeloj od raka

Jedna od najboljih hrvatskih violončelistica Monika Leskovar s veseljem se priprema za humanitarni koncert koji nas očekuje u četvrtak 14. studenog u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Monika koja je proteklog ljeta po prvi put postala majka, iznimno je ponosna što nadolazeću glazbenu čaroliju poklanja upravo djeci. Za tu priliku najavljuje glazbenu večer zajedništva, empatije i međusobnog pomaganja uz poseban glazbeni repertoar ispunjen emocijama...

"Ovog ljeta postala sam majka malog Petra Krešimira. Za mene je to osjećaj koji se ne da usporediti ni s čim i svaki dan sam zahvalna što imam tu privilegiju biti mama. Veselim se svakom smiješku, napretku iz dana u dan, svakom buđenju, a i spavanju. Kad postanete roditelj tu su i svakodnevni strahovi od bolesti, brige oko dobrog odgoja poput one kako odgojiti dijete koje će biti sposobno za ljubav,veze i sve što život nosi.", istaknula je Monika Leskovar i dodala: "Ovaj koncert za mene je zaista poseban jer ga kao mlada majka pripremam upravo za djecu. Izvest ću "Fratres" Arva Parta, sonatu za violončelo i klavir Dore Pejačević, sonatu Claudea Debussyja i Dimitri Prokofjeva.”

Monika Leskovar humanitarni koncert

Prihod od koncerta za bolje uvjete liječenja malenih onkoloških i hematoloških pacijenata

Uz Moniku Leskovar, ovu posebnu glazbenu večer na klaviru će upotpuniti Ivana Švarc Grenda. Sav prihod od ovog koncerta namijenjen je Zakladi – Dječja onkologija Rebro za izgradnju novog Zavoda za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju. Postojeći Zavod trenutno je smješten u prizemlju glavne zgrade bolnice te se nalazi na iznimno prometnom mjestu gdje su teško bolesna djeca izložena pogledima prolaznika i nemoguće im je osigurati tišinu i mir. Na odjelu nema mogućnosti smještaja roditelja uz dijete što mališanima dodatno otežava ovo ionako vrlo teško životno razdoblje. U sobama koje nemaju svoj vlastiti sanitarni čvor boravi i po troje djece te je njihov često višemjesečni boravak u bolnici stoga iznimno traumatičan njima kao i njihovim obiteljima.

Izgradnjom novog Zavoda svim će se roditeljima pružati duhovna, psihološka, psihijatrijska, a po potrebi i materijalna pomoć. Djeca će boraviti u modernom i funkcionalnom prostoru s ugrađenim najmodernijim filtarskim sustavom za kvalitetu zraka. Cjelokupni odjel bit će sterilno unaprijeđen s bitno manjom izloženosti bakterijskim i drugim infekcijama. Pacijenti i njihove obitelji dobit će terasu za izlazak na sunce, čajnu kuhinju uz mogućnost pripreme obroka i novu igraonicu. Pacijentima će biti osigurana privatnost nakon gubitka kose i promjene izgleda lica zbog intenzivnog liječenja. Bit će nabavljeni i novi medicinski uređaji koji nedostaju, a povećanjem sterilnih jedinica za transplantaciju u potpunosti će se osigurati potrebe liječenja ovom metodom svoj djeci u Hrvatskoj te u okviru mogućnosti i djeci iz drugih država.

Budimo zajedno jedan stup u što bržoj izgradnji novog Zavoda i osigurajmo mališanima oboljelim od raka dostojanstveno liječenje uz neprekidni zagrljaj roditelja, ljepši prostor i pogled iz soba koji će im umanjiti tugu te ono najvažnije, kvalitetniju medicinsku skrb u ovom najtežem životnom razdoblju.

Ulaznice za koncert po cijeni od 100 i 150 kn mogu se kupiti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda svakog dana od 18 do 20 sati.

Tekst i foto: press

Tagovi: ,

Vezano uz temu

I to se događa: mlada pjevačica Lea Zelić (13) organizirala humanitarni koncert

U Centru Knap na zagrebačkoj Pešćenici trinaestogodišnja djevojčica…

Pomozite u obnovi najvećeg hrvatskog sklonište za napuštene pse

Imam vrlo staru i vrlo vjernu privrženost psima.…

Humanitarni koncert Hrvatskog orkestra harfi "Tisuću žica"

U nedjelju, 5. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava…

Pročitajte i:

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu

mila rončević i njezina sestra

Mila Rončević uskoro se vraća kući! Lijepe vijesti iz Amerike objavio njezin otac

Marin Rončević, otac djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna,…

djeca se igraju s igračkama

Upravo objavljeno! Omiljena igračka djece najmanje siguran proizvod na svijetu!

Europska komisija objavila je popis najopasnijih proizvoda u EU, kojemu je svrha sprječavanje i ograničavanje…