„Ovog ljeta postala sam majka malog Petra Krešimira. Za mene je to osjećaj koji se ne da usporediti ni s čim i svaki dan sam zahvalna što imam tu privilegiju biti mama. Veselim se svakom smiješku, napretku iz dana u dan, svakom buđenju, a i spavanju. Kad postanete roditelj tu su i svakodnevni strahovi od bolesti, brige oko dobrog odgoja poput one kako odgojiti dijete koje će biti sposobno za ljubav,veze i sve što život nosi.“, istaknula je Monika Leskovar i dodala: „Ovaj koncert za mene je zaista poseban jer ga kao mlada majka pripremam upravo za djecu. Izvest ću „Fratres“ Arva Parta, sonatu za violončelo i klavir Dore Pejačević, sonatu Claudea Debussyja i Dimitri Prokofjeva."
Monika Leskovar humanitarni koncert

Prihod od koncerta za bolje uvjete liječenja malenih onkoloških i hematoloških pacijenata

Uz Moniku Leskovar, ovu posebnu glazbenu večer na klaviru će upotpuniti Ivana Švarc Grenda. Sav prihod od ovog koncerta namijenjen je Zakladi - Dječja onkologija Rebro za izgradnju novog Zavoda za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju. Postojeći Zavod trenutno je smješten u prizemlju glavne zgrade bolnice te se nalazi na iznimno prometnom mjestu gdje su teško bolesna djeca izložena pogledima prolaznika i nemoguće im je osigurati tišinu i mir. Na odjelu nema mogućnosti smještaja roditelja uz dijete što mališanima dodatno otežava ovo ionako vrlo teško životno razdoblje. U sobama koje nemaju svoj vlastiti sanitarni čvor boravi i po troje djece te je njihov često višemjesečni boravak u bolnici stoga iznimno traumatičan njima kao i njihovim obiteljima.

Izgradnjom novog Zavoda svim će se roditeljima pružati duhovna, psihološka, psihijatrijska, a po potrebi i materijalna pomoć. Djeca će boraviti u modernom i funkcionalnom prostoru s ugrađenim najmodernijim filtarskim sustavom za kvalitetu zraka. Cjelokupni odjel bit će sterilno unaprijeđen s bitno manjom izloženosti bakterijskim i drugim infekcijama. Pacijenti i njihove obitelji dobit će terasu za izlazak na sunce, čajnu kuhinju uz mogućnost pripreme obroka i novu igraonicu. Pacijentima će biti osigurana privatnost nakon gubitka kose i promjene izgleda lica zbog intenzivnog liječenja. Bit će nabavljeni i novi medicinski uređaji koji nedostaju, a povećanjem sterilnih jedinica za transplantaciju u potpunosti će se osigurati potrebe liječenja ovom metodom svoj djeci u Hrvatskoj te u okviru mogućnosti i djeci iz drugih država.

Budimo zajedno jedan stup u što bržoj izgradnji novog Zavoda i osigurajmo mališanima oboljelim od raka dostojanstveno liječenje uz neprekidni zagrljaj roditelja, ljepši prostor i pogled iz soba koji će im umanjiti tugu te ono najvažnije, kvalitetniju medicinsku skrb u ovom najtežem životnom razdoblju.

Ulaznice za koncert po cijeni od 100 i 150 kn mogu se kupiti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda svakog dana od 18 do 20 sati.

Tekst i foto: press