Najmanje do 19. travnja u Hrvatskoj neće raditi sve škole, vrtići i visoka učilišta, potvrdilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja za Index. Prva je odluka bila da se nastava obustavi na dva tjedna, no - sukladno situaciji oko koronavirusa u našoj zemlji - taj rok produljen je na mjesec dana. Nastava će se odvijati online.

" U svjetlu današnje odluke Vlade o radu od kuće, koja uključuje i škole i visoka učilišta, jasno je da nastave u školi neće biti barem do 19. travnja. Situaciju u kojoj smo se našli ne možemo mijenjati, ali možemo i moramo nastaviti zajedno raditi na tome da našim učenicima osiguramo dostupno obrazovanje. Hvala vam svima na nesebičnim naporima koje svakodnevno ulažete, u ovome smo zajedno!", objavila je na svojem Facebook profilu ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Na današnjoj sjednici Vlade reguliran je i rad od kuće za učitelje, nastavnike i profesore, a ministrica je rekla kako će tijekom dana ćemo poslati i dodatne upute svim školama i visokim učilištima u Hrvatskoj.

"Svi oni koji će raditi od kuće imat će obvezu rada u sustavu za poučavanje na daljinu, kako bismo za naše učenike osigurali što nesmetaniji nastavak obrazovanja. Što se nastave na daljinu tiče, sve ide po planu kako na televizijskim programima tako i online. Prema najnovijim informacijama imamo oko 1.100 prijava na online platforme po minuti, što znači da su upute koje smo dali urodile plodom", rekla je Divjak.

Tekst: D. P.
Fotografija: Profimedia