U Hrvatskoj je od 9 sati ujutro zabilježen 21 novooboljeli od koronavirusa, pa su tako trenutačno u našoj zemlji zaražene 382 osobe, rekao je minstar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Kriznog stožera u utorak, 24. ožujka. Brojke su, rekao je ministar, još uvijek u očekivanim okvirima.

"U ovim trenucima utješno je što je 16 osoba u Hrvatskoj ozdravilo od koronavirusa. Oni su otpušteni svojim kućama. Ohrabruje i činjenica u Italiji, jer tri dana za redom pada broj oboljelih i umrlih u toj zemlji", rekao je ministar Beroš i zahvalio svim liječnicima i drugim osobama na terenu koji mukotrpno rade u suzbijanju ove pandemije, ali i građanima koji se pridržavaju uputa.

"Naše su mjere planske, usmjerene na očuvanje zdravlja nacije. One su poput najučinkovitijeg antibiotika, jer to trenutačno jedino imamo na raspolaganju. Ja vjerujem struci te poručujem svima da čine isto", rekao je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović zahvalio se svima koji su Hrvatskoj poslali pomoć, a posebice Italiji, čija je Vlada poslala 26 šatora s potrebnom opremom za borbu protiv koronavirusa.

"Znamo u kakvoj su oni situaciji. Za mene je ovo vrhunski čin humanosti i solidarnosti", poručio je ministar.

Tekst: D. P.
Fotografija: Profimedia