Igrani film “Medvjedić Paddington 2” zabavniji je nastavak od originala iz 2014. godine, te je poput njega sinkroniziran na hrvatski. Ovdje simpatični medvjedić u potrazi za tetinim rođendanskim poklonom, igrom slučaja završi u zatvoru. No ovaj film je daleko od mračne zatvorske drame, jer nakon dolaska dobroćudnog medvjedića zatvor postane prava tvornica kulinarskih specijaliteta. Rađenje dobrih djela i vjera u ljude, neke su od vrlina Paddingtona. Kao lik je realistično animiran i uklopljen s glumcima, pa može poslužiti mlađoj djeci kao prijelaz s animiranih bajki u svijet igranih filmova. Ima dobar ritam, nema baš zastrašujućih prizora, ali zato ima dovoljno laganih šala i slapstick gegova (upozorenje roditeljima: pazite da dijete ne imitira stavljanje predmeta u uši!). Ako ste s djetetom pročitali neku od 150 knjiga koliko ih je dosad izdano, onda ne trebate dvojiti treba li ovaj obiteljski film pogledati  - jer Paddington ne posustaje niti nakon 60 godina.
medvjedic-paddington-2-obiteljska-komedija

Za djecu: 6+

Za roditelje:Ovo je pravi obiteljski film - posjeduje određeni britanski šarm i zapravo podsjeća na dječju verziju filma Amélie.

Nasilje: Nasilja nema, osim u prizoru pogibije jednog lika, što nije prikazano zastrašujuće. Guranje novčića i četkica za zube u vlastite uši ne spada pod nasilje, no kako mlađa djeca imaju tendenciju stavljati predmete u uho, grlo i nos, roditelji bi ih svakako trebali upozoriti da to ne smiju raditi.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih scena, osim one u kojoj se Paddington skoro utopi, no namijenjena je da malcima malo izazove knedlu u grlu.

Rječnik: Potpuno primjeren za djecu.

Seks: Nema dijaloga niti aluzija seksualne prirode.

Tempo: Normalan i potpuno primjeren djeci.

Tekst: Iva Brčić, certificirana edukatorica, udruga Najsretnija beba Hrvatska