Medo Đuro kod zubara – nova predstava za najmlađu publiku

Svako dijete voli jesti slatkiše i piti sokove, ali pranje zuba u početku je dosadna obveza. A što ako ne peremo zube? Užas - javlja se bol. Zašto? Odakle rupice u našim zubima? Tko ih je iskopao? I tko nam može pomoći kad se javi bol?

Zagrebačko kazalište lutaka s velikim zadovoljstvom predstavlja novu premijeru: Medo Đuro kod zubara. "Šubi-dubi-dubi, sad me bole zubi, ne pomaže ništa kalodont u tubi…" Nema sumnje da će i odrasli i djeca na izlasku iz dvorane pjevušiti ovu slavnu pjesmu, za koju je glazbu napisao Nikica Kalogjera, a tekst Miljenko Galić. Ta pjesma bila je nadahnuće za najnoviji projekt ZKL-a. U ovoj predstavi, kroz pustolovine simpatičnog medvjedića Đure, s kojim će se djeca lako identificirati, objasnit ćemo kako nastaje karijes, kako treba prati zube da ostanu zdravi i, što je najvažnije – da je zubar pomagač, a ne bauk.

Medo Đuro kod zubara namijenjen je najmlađoj publici, od druge do šeste godine, i prva je u nizu edukativnih predstava kojima je cilj olakšati djeci usvajanje zdravih životnih navika i pripomoći im u izgradnji dobrih odnosa s vršnjacima. Iz godine u godinu, bavit ćemo se spektrom tema zanimljivim djeci vrtićke dobi, a započinjemo s jednom od prvih higijenskih navika koje svako dijete treba usvojiti, a to je pranje zuba.

Predstava je osmišljena u suradnji sa Stomatološkom poliklinikom Zagreb, koja podupire naša nastojanja da djecu podsjetimo kako sama mogu mnogo učiniti za zdravlje svojih zuba i da im olakšamo im prve susrete sa stomatolozima.

U predstavi glume Marta Bolfan Ugljen kao Medo Đuro, Ana-Marija Percaić kao Lisica i Vila Božica te Borna Galinović kao Zeko, Šašavi Zubar i Pravi Zubar.

Autorica teksta je Ana Tonković Dolenčić, redateljica Petra Mrduljaš, kreatorica lutaka Neda Vuković, scenografkinja Ana Sekulić, a skladatelj Nenad Brkić (uz korištenje pjesme Šubi-dubi skladatelja Nikice Kalogjere i tekstopisca Miljena Galića), dok je dizajner rasvjete Dražen Dundović.

Premijera će se održati u petak 20. rujna 2019. u 19 sati.

Prve izvedbe u slobodnoj prodaji na rasporedu su u subotu 21. 9. 2019. u 11 i 18 sati te u nedjelju 22. 9. 2019. u 11 sati.

 

Tekst: press
Foto: Ines Novković

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Premijera sasvim novog Vuka i sedam kozlića

Vuk i sedam kozlića u režiji Zorana Peze…

In memoriam Gordana Krebelj

U ponedjeljak, 4. 9. 2017., u 67. godini,…

Premijera u ZKL-u: Putovanje i zgode šegrta Hlapića

Iz Zagrebačkog kazališta lutaka stiže vijest o novoj…

Aladin - priča o istinskoj ljubavi koja prozire sve krinke

Doznajemo kakve će sve poruke djeca učiti iz…

Pročitajte i:

Zagrebački Zoološki vrt priprema super event povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

Edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba u petak će od 12 do 15 sati na Zebrinu…

Traži se donor za 8-godišnju Luciju koja boluje od leukemije! 'U 12.20 sati srušio nam se svijet...'

Nitko iz obitelji, ali ni iz Hrvatskog registra, nije kompatibilan s 8-godišnjom Lucijom kao donor…

Koronavirus se pojavio u jednoj osnovnoj školi

Svim učenicima trećeg razreda jedne osnovne škole u Mariboru  u utorak je određena 14-dnevna karantena,…

Profesor Baltazar traži trajni dom! Tko želi 'udomiti' ovu instalaciju?

Umjetnik Behzad Khosravi Noori svoju je umjetničku instalaciju Profesor Baltazar i Spomenik nevidljivom građaninu odlučio…