Zagrebačko kazalište lutaka s velikim zadovoljstvom predstavlja novu premijeru: Medo Đuro kod zubara. „Šubi-dubi-dubi, sad me bole zubi, ne pomaže ništa kalodont u tubi...“ Nema sumnje da će i odrasli i djeca na izlasku iz dvorane pjevušiti ovu slavnu pjesmu, za koju je glazbu napisao Nikica Kalogjera, a tekst Miljenko Galić. Ta pjesma bila je nadahnuće za najnoviji projekt ZKL-a. U ovoj predstavi, kroz pustolovine simpatičnog medvjedića Đure, s kojim će se djeca lako identificirati, objasnit ćemo kako nastaje karijes, kako treba prati zube da ostanu zdravi i, što je najvažnije - da je zubar pomagač, a ne bauk.
medo-duro-kod-zubara-nova-predstava-za-najmladu-publiku
Medo Đuro kod zubara namijenjen je najmlađoj publici, od druge do šeste godine, i prva je u nizu edukativnih predstava kojima je cilj olakšati djeci usvajanje zdravih životnih navika i pripomoći im u izgradnji dobrih odnosa s vršnjacima. Iz godine u godinu, bavit ćemo se spektrom tema zanimljivim djeci vrtićke dobi, a započinjemo s jednom od prvih higijenskih navika koje svako dijete treba usvojiti, a to je pranje zuba.

Predstava je osmišljena u suradnji sa Stomatološkom poliklinikom Zagreb, koja podupire naša nastojanja da djecu podsjetimo kako sama mogu mnogo učiniti za zdravlje svojih zuba i da im olakšamo im prve susrete sa stomatolozima.

U predstavi glume Marta Bolfan Ugljen kao Medo Đuro, Ana-Marija Percaić kao Lisica i Vila Božica te Borna Galinović kao Zeko, Šašavi Zubar i Pravi Zubar.

Autorica teksta je Ana Tonković Dolenčić, redateljica Petra Mrduljaš, kreatorica lutaka Neda Vuković, scenografkinja Ana Sekulić, a skladatelj Nenad Brkić (uz korištenje pjesme Šubi-dubi skladatelja Nikice Kalogjere i tekstopisca Miljena Galića), dok je dizajner rasvjete Dražen Dundović. Premijera će se održati u petak20. rujna 2019. u 19 sati. Prve izvedbe u slobodnoj prodaji na rasporedu su u subotu 21. 9. 2019. u 11 i 18 sati te u nedjelju 22. 9. 2019. u 11 sati.
medo-duro-kod-zubara-nova-predstava-za-najmladu-publiku

Tekst: press

Foto: Ines Novković