Matineje za male i velike u kinu Tuškanac: Mali princ i Orašar

Dvije najljepše ekranizirane bajke za male i velike ovoga prosinca daju se u prijepodnevnim satima na velikom tuškanačkom platnu. Ne propustite animiranog Malog princa te neizbježnu blagdansku baletnu poslasticu Orašara u zadivljujućoj izvedbi ansambla Royal Opera House iz Londona. A da sve bude u božićnom duhu dobrote i ljubavi i cijene ulaznica pristupačnije su nego u bilo kojem drugom kinu

Ulaznica za Maloga princa je 10 kuna, a za članove FP kina Tuškanac uz iskaznicu ulaz je besplatan.

Ulaznica za Orašara je 40 kuna, a za članove FP kina Tuškanac i djecu do 4 godine 20 kuna. Blagajna je otvorena svaki dan od 18 do 21 sat, telefon: 4834039.

Subota, 12. prosinca u 11 sati

Mali princ (Francuska, Le petite prince); r: Mark Osborne; sc: Irena Brignull, Bob Persichetti; k: Chris Kapp

animirani, DCP, boja, 108 min

Glasovi: Mara Picukarić, Maja Niković, Olga Pakalović, Otokar Levaj, Luka Petrušić, Nataša Janjić, Ivica Zadro, Ozren Grabarić

Matineje-Mali princ2

Posrijedi je prva animirana verzija klasika svjetske književnosti Maloga princa, Antoinea de-Saint Exuperija, a riječi je o naizgled jednostavnoj priči za djecu, ali koja je itekako važna i za odrasle zbog veoma prijemčiva filozofskog pristupa smislu života za kojim svi oduvijek tragaju. Glavni je lik Djevojčica, koju majka pomalo priprema za svijet odraslih, a ekscentrični susjed, dobronamjerni Avijatičar, upoznat će je s nevjerojatnim novim svijetom u kojem je sve moguće, a u koji je on davno zakoračio zahvaljujući Malom princu. Tu započinje putovanje Djevojčice, putovanje u vlastiti izmaštani svijet i u svijet Malog princa. Tu će ona otkriti da je ljudska povezanost ono najvažnije u životu i da se najbolje, najjasnije može vidjeti jedino srcem.

Mlai princ3

U filmu će veliki i mali lako prepoznati i razumjeti svu problematiku današnjeg svijeta te odmah shvatiti kako istinski voljeti život, čarolije i ljepotu svakodnevnih malih stvari.

Subota, 19. prosinca u 11 sati

Orašar (2013.) balet u dva čina, Royal Opera House, London; koreografija: Peter Wright prema Lavu Ivanovu; glazba: Petar Iljič Čajkovski; originalni scenarij: Marius Petipa; produkcija i scenarij : Peter Wright; scenografija: Julia Trevelyan Oman; oblikovanje svjetla: Mark Henderson

Ansambl predstave: The Royal Ballet; dirigent: Martin West; orkestar Royal Opera House

Uloge: Marianela Nuñez (Šećerna vila), Thiago Soares (Princ), Gary Avis (Drosselmeyer), Meaghan Grace Hinkis (Clara), Tristan Dyer (Hans-Peter/Orašar)

Ora+íar

DCP, trajanje: prvi čin 55 min, drugi čin 50 min, pauza 15 min

Od prvih taktova uvertire u Orašara, Petra Iljiča Čajkovskoga, gledatelje obuzima osjećaj tajnovitosti i magije dok promatraju g. Drosselmeyera koji pokreće niz događaja koji će pomoći da snalažljiva Clara oslobodi njegova voljena nećaka Hansa Petera čarolije koju je na njega bacio zli Mišji kralj.

Radnja Orašara događa se u dva upravo veličanstvena čina. U prvome činu radnja započinje na Badnju večer kada Drosselmeyer maloj Clari daruje lutku orašara. Zatim nastupa noć u kojoj nailazimo na čudesno rastuće božićno drvce, ponoćnu bitku igračaka vojnika u kojoj Orašar pobijedi zlog Mišjeg kralja i njegovu mišju vojsku, te energični pas de deux u kojemu se susreću Clara i Hans Peter i slave pobjedu netom prije no što će ih zaviti čudesna snježna oluja. U drugome činu mladi se par nalazi u Kraljevstvu slatkiša gdje ih nizom zadivljujućih plesova zabavljaju Šećerna vila, njezin lijepi Princ i blještavi podanici. U klasičnoj produkciji Petera Wrighta, praizveden u Covent Gardenu 1984., ovaj balet nezaobilazna je božićna poslastica za publiku svih dobi.

Ora+íar2

Tekst i foto: promo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

unuka s bakom i djedom u kuhinji

Novo istraživanje dokazalo: za pretilost djece krivi su bake i djedovi!

Bez obzira na različite kulture, bake i djedovi…

djeca, mobiteli i socijalne vještine

Mit ili istina? Štete li mobiteli i tableti razvoju socijalnih vještina u djece?

Znanstvenici su uspoređivali vještine današnje djece s društvenim…

Pomozite djetetu da izrazi osjećaje

Treba li i u kojoj mjeri ignorirati djetetove…

Pročitajte i:

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu

mila rončević i njezina sestra

Mila Rončević uskoro se vraća kući! Lijepe vijesti iz Amerike objavio njezin otac

Marin Rončević, otac djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna,…

djeca se igraju s igračkama

Upravo objavljeno! Omiljena igračka djece najmanje siguran proizvod na svijetu!

Europska komisija objavila je popis najopasnijih proizvoda u EU, kojemu je svrha sprječavanje i ograničavanje…