TRIKO CIRKUS TEATAR ove godine obilježava Svjetski dan cirkusa (World Circus Day obilježava se u svijetu već 9 godinu za redom, u nas prvi put) kroz dvije travanjske manifestacije:

LETEĆA REVIJA PETKA TRINESTOG održat će se u KUC Travno, 13.04.2018 u 19h.

Na reviji će polaznici cirkuskog studija izvoditi zračno-akrobatske točke, sve u revijalno cirkuskom tonu, na predvidljivim i manje predvidljivim letećim pomagalima - od svile, hammocka, trapeza do ringa, užadi i mjeseca (da, i mjeseca!). Ukupno 80 izvođača u dva sata programa predstavit će svoja zavidna zračno-akrobatska umijeća.

CIRKUS U PARKU održat će se 22.04. 2018.  od 11- 15h u Parku dr. Franje Tuđmana.

Cilj je ove manifestacije, kako proslava dana cirkusa, tako i educiranje i upoznavanje lokalne zajednice s raznovrsnim mogućnostima koje cirkus kao umjetnost i kao oblik razonode i slobodnog vremena pruža. Na dijelu Parka dr. Franje Tuđmana održavat će se radionice otvorene lokalnom stanovništvu na kojem će se zainteresirani moći upoznati s cirkuskim vještinama: žongliranjem, akrobalansom, zračnim akrobacijama (ples na svili, trapezu, ringu; hodanje na štulama), cirkuskim rekvizitima, klauniranjem i sl. Osim radionica i edukativnog sadržaja, u drugom dijelu programa izvodit će se predstave cirkuske ulične umjetnosti, između kojih se posebno veselimo premijernoj izvedbi predstave novog cirkusa “Trio-la la la” naših priznatih cirkuskih umjetnika Nikoline Majdak, Damira Mihaljević Mihe i Ive Peter Dragan.

Triko Cirkus Teatar, kao nositelj ovih aktivnosti poznato je i priznato ime u domeni cirkuske pedagogije, kao i umjetničkih i kazališnih istraživanja cirkuske poetike.

manifestacije-uz-svjetski-dan-cirkusa

Tekst: press

Foto: Profimedia