Na dodjeli nagrada "Ponos Britanije", koja je održana 7. listopada u Londonu, proslavljeni nogometaš David Beckham uručio je nagradu za hrabrost devojčici Malali Yousafzai.

Ova šesnaestogodišnja djevojčica iz Pakistana, zalagla se za pravo na obrazovanje žena u regiji i za BBC pisala blog pod pseudonimom. Upravo to je bio razlog zašto je u listopadu prošle godine, dok se vraćala iz škole, mala Malali bila meta napada talibanskog vojnika. Nakon osam dana provedenih u komi i nekoliko mjeseci oporavka, Malali je omogućeno da ponovo krene u školu, ali ovaj put u Velikoj Britaniji. Ona je tada izjavila da je to najsretniji dan u njenom životu, čime je potvrdila skromnost i snagu koju poseduje.

Malala Yousafzai
"Ti si jedna nevjerojatna mlada dama, posebna mlada dama, čija priča je uzdrmala milijune ljudi širom svijeta. I ja sam ponosan što imam tu čast da ti uručim nagradu.", rekao je David Beckham predajući nagradu djevojčici.

Zahvaljujući smjelosti i hrabrosti Malali Jusufzai, ona je postala i najmlađi kandidat za Nobelovu nagradu za mir. No, kako je objavljeno danas ovogodišnja Nobelova nagrada za mir nije pripala Malali, već Organizaciji za zabranu korištenja kemijskog oružja (OPCW).

Izvor: Yumama.com

Foto: Splash/Guliver