Ono što prenosimo s portala blic.rs moglo se dogoditi i mnogima drugima, jer ljudi unatoč svim upozorenjima katkad naprave po svom, uistinu vjerujući da se ništa loše ne može dogoditi... no ovakvi slučajevi su potvrda da ne možemo predvidjeti sve situacije i da je bolje držati se pravila da dijete nikad ne ostavljate bez nadzora, gdje god se nalazili. Uvijek postoji neki način da izbjegnete komplikacije i ništa nije važnije od sigurnosti tako male bebe.

"Vratila sam se nakon pet-šest minuta ponovo do automobila, a "pauk" je odnosio moj automobil i šestomjesečnu bebu u njemu. Dozivala sam ih i trčala za njima, ali oni su nastavili voziti. Ne mogu opisati strah i paniku koju sam u tom trenutku osjećala.." ovako za "Blic" priča Beograđanka Jelena M. kojoj je, kako tvrdi, "Parking servis" u ponedjeljak odnio automobil u kojem je bila i beba.

Sve je počelo kada je Jelena M. u 18.56 parkirala svoj automobil u Ulici Visokog Stevana i u njemu ostavila svoje šestomjesečno dijete.

"Trebala sam svratiti do muža koji je bio u tom trenutku na poslu, kako bih uzela nešto. Budući da je bilo jako hladno, bebu sam ostavila u automobilu da se ne smrzava. Već u 19.02 sišla sam dole s mužem, a imala sam što i vidjeti. Vozilo "Parking servisa" je odnosilo moj automobil i bebu u njemu. Dozivala sam ih, zajedno s mužem i trčali smo za njima, ali oni su nastavili voziti u nepoznatom pravcu", ističe Beograđanka.

Kako kaže u tom trenutku je osjetila strah koji nije mogla opisati. Nije joj jasno kako nisu vidjeli bebu u kolima. Odmah je pozvala dispečera "Parking servisa" kako bi prenijeli vozačima da se zaustave.

"Iz "Parking servisa" su obavijestili vozače što se dogodilo, da je beba u automobilu i da se zaustave. Međutim, samo su mi poručili da dođem do parkirališta za odvezene automobile gdje ću moći preuzeti bebu. Odmah sam sjela u auto i otišla tamo. Dijete je vrištalo kada sam stigla. Počela sam vikati na njih kao što bi i svaka majka, pitala sam ih kako nisu vidjeli bebu i zašto nisu stali da je uzmem, na šta su mi oni zaprijetili da će pozvati socijalnu službu."

Nakon što se ovakve situacije dogode nepotrebno je upirati prstom u onoga tko je odgovoran, već izvući lekciju i biti zahvalan da je sve na kraju dobro završilo, te dati najbolje od sebe da se više ne dovedete u slične situacije. Istina je da neki roditelji mogu češće raditi ovakve stvari, a da se nikad ništa ne dogodi, a da je katkad dovoljno samo jednom da dođe do potencijalne tragedije. Čemu riskirati?

Tekst: blic.rs, I.T.

Foto: Profimedia