Maksimirska šuma jedno je od najromantičnijih mjesta u Zagrebu. Potvrđuju to i stanovnici Zoološkog vrta o čijim se ljubavima već zna diljem Europe.

Među njima su crni labudovi - mužjak Darwin koji je u Zagrebu već 15 godina, i ženka Alice koja mu se pridružila 2007. i odmah mu zarobila srce. Od prvog ju dana strastveno čuva, a plod njihove ljubavi je nekoliko legla mladunaca.

Prošle su se godine u Vrtu prvi put rodile kapibare. Dva neodoljiva mališana najvećih glodavaca na svijetu rezultat su velike romanse mužjaka Dirka i njegove družice Martine.

kapibara

Kalifornijski morski lavovi Zagi i Edith vjerni su supružnici na čelu velike obitelji čija su se djeca raselila diljem Europe.

U mirnom skladu žive i euroazijski risovi Brko i Blu. Posjetitelji ih često mogu vidjeti kako se zajedno izležavaju na granama.

ris

Jedna „opasna“ ljubav rasplamsala se prošle godine u nastambi gabonskih ljutica. Riječ je o najtežim otrovnicama na svijetu čiji su zubi dugi do 5 centimetara, a otrov smrtonosan. Mužjak Okano i ženka Malinga prije nekoliko su mjeseci dobili mladunca koji trenutačno nosi nadimak Ljutko.

gabonska ljutica

Posvojite životinjicu na Valentinovo!

Parovi koje spaja ljubav prema životinjama, za nadolazeće Valentinovo mogu izabrati jedinstven dar – posvajanje životinja, stanovnika Vrta. Po cijeni jednog, dobivaju dva posvojenja što podrazumijeva dvije plakete i dva poklon-paketa Zoološkog vrta. Pritom za posvojenje mogu izabrati jednu ili dvije životinje.

Posvojenja se mogu dogovoriti u Zagrebačkom životinjskom kutku od ponedjeljka do petka, 10. do 14. veljače, ili u petak na Valentinovo u Tropskoj kući u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Taj će dan svi koji u Vrt dođu u paru (ljubavnom, obiteljskom, prijateljskom i sl.), platiti samo jednu ulaznicu. U slučaju da su posjetitelji različitih dobnih skupina, plaća se samo jedna ulaznica za odrasle osobe.

Vrt je na Valentinovo otvoren od 9 do 17, a blagajna se zatvara u 16 sati.