Ovog ljeta u Školskom muzeju može se naučiti: Jesu li djeca uvijek išla u školu? Uči li se danas isto što se učilo nekada? Kako se postaje učiteljica ili učitelj? Što se skriva u Pariškoj sobi? Smiju li učiteljice koristiti šibu i moraju li učitelji imati brkove i bradu? Što je to gombaonica i zašto učenici danas ne nose uniforme? Ima li u Muzeju Indijanaca?

Kroz petodnevni program "Ljeto u Školskom" sudionici će na poučan i zabavan način saznati mnogo o nastanku i razvitku hrvatskog nacionalnog školstva, o tome kako je nekada bilo biti učenik, iz čega se učilo i na čemu se pisalo te je li škola bila obavezna. Hrvatski školski muzej jedini je muzej usko specijaliziran za područje školstva i svojom iznimno bogatom i vrijednom građom već 114 godina privlači generacije i generacije učenika i studenata, ali i one malo starije koji se s nostalgijom sjećaju svojih školskih dana.

ljeto-u-hrvatskom-skolskom-muzeju

Program "Ljeto u Školskom" uključuje stručno vodstvo kroz stalni postav, radionice i igraonicu. Program počinje 29. lipnja i traje do 10. srpnja, a odvijat će se kroz pet dana od 9 do 12 sati. Više informacija potražite na: www.hsmuzej.hr

Izvor: www.hsmuzej.hr

Foto: Hrvatski školski muzej