Život pun želja

Poznajete li onaj osjećaj kad vam sve ide od ruke, kad se stvari samo slažu u smjeru koji ste zacrtali? Onaj osjećaj kad sve dolazi na svoje mjesto, a čini vam se kao da se oko toga niste mnogo ni potrudili? Štoviše, izgleda kao da ste pustili da se stvari same događaju, a vi ih prihvaćate otvoreno i s vjerom da će sve biti baš kako treba?

Neki će to nazvati zakonom privlačenja, neki sudbinom, a neki samo pukom srećom... Često tako ljude kojima u život dolaze stvari, ljudi, prilike i događaji koje priželjkuju etiketiramo jednostavnom rečenicom „Rođeni su pod sretnom zvijezdom“. Zvuči dovoljno jednostavno da mnogi koji smatraju da nisu rođeni pod određenim konstelacijama zvijezda imaju „razlog“ za odustajanje.

No, na taj način poništavamo ono što se najčešće događa iza priča sa sretnim završetkom. A to nisu samo namjera, želja ili nadanje. To je stvar proaktivnosti i otvaranja prema drugima, ali i prema sebi. Iz krutosti i zatvorenosti ništa se ne mijenja, ne raste i ne stvara obilje. Svaki naš odabir odašilje određenu energiju, svaka naša riječ i djelo imaju veću snagu no što možemo zamisliti. Onog trenutka kad postanemo svjesni svog utjecaja, kockice koje smo do tada slagali isključivo na jedan način postaju snažan instrument promjene.

Ipak, svaki krajnji cilj počinje željom. Bila ona za zdravljem, zadovoljstvom, privatnim ili poslovnim uspjehom, želja je smjernica koja nas upućuje na daljnje korake. Na nama je da ne izgubimo tu iskru koja našu svakodnevicu boji najljepšim bojama; da je kultiviramo i zalijevamo aktivno i svjesno. Ona

nas razlikuje od drugih, ali nas u isto vrijeme približava nama sličnima. Nije li to stvarna ljepota življenja?

P. S. Ljeto je savršeno vrijeme za posvećivanje pitanjima i temama koje nas zanimaju. Stoga ne propustite naš posebni paket „Sensa + knjiga“ koji donosi bestselere iz područja duhovnosti i zdravoga života izdavačke kuće V.B.Z. Nadam se da će neke od tema koje obrađuju rezonirati s vašim željama i ciljevima. Limitirani paket za 39,90 kn potražite na svim bolje opskrbljenim kioscima!

Na poveznici pogledajte knjige koje možete u kolovozu kupiti u paketu sa Sensom!

A za sve nove pretplatnike redakcija Sense je u suradnji s tvrtkom BIOmedis pripremila Uljni losion za sunčanje i Balzam za njegu problematične kože, svježu prirodnu kozmetiku za njegu lica i tijela...

Tekst i foto: Sensa