Advent u Slavonskom Brodu ove je godine vizualno još atraktivniji i sadržajno bogatiji, a posjetitelje očekuju i brojna iznenađenja pa će tako svi koji u petak i subotu, 6. i 7. prosinca posjete grad moći uživati u božićnom sajmu, nastupu mađioničara, hologramskoj projekciji Ivaninog svijeta bajki, bogatoj gastronomskoj ponudi te se družiti s Potjehom, Kosjenkom, Tintilinićem i Domaćima na raznim lokacijama u gradu. Posebno iznenađenje djecu očekuje u petak kad će sv. Nikola u Tvrđavi mališanima podijeliti prigodne darove. Večernji dio programa zaokružit će koncerti Kiće Slabinca u petak te grupe Dominik&CO u subotu, na Korzu.

„Raduje me što su se Ivanini likovi iz bajke ponovno vratili u naš grad, ovoga puta u božićnom duhu. Za sve Brođanke i Brođane, ali i sve naše drage goste ove smo godine pripremili još atraktivniji i sadržajno bogatiji blagdanski program koji se sastoji od mnoštva koncerata, predstava, radionica te neizostavne tradicionalne gastronomske ponude. Vjerujem da će u raznovrsnom sadržaju i cjelokupnoj blagdanskoj ponudi uživati sve generacije, a ponajviše naši najmlađi za koje smo pripremili brojna iznenađenja“, rekao je gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara.
Advent iz davnina

Osim po sadržaju, Advent iz davnina jedinstven je i po uređenju pa tako Korzo krasi impresivna adventska dekoracija - pop up knjiga Priče iz davnine u sklopu koje posjetitelji mogu ući u šumu Striborovu, zaplesati kod bake i Domaćih, družiti se s Potjehom, Marunom i Ljutišom te se slikati s Nevom kod njenog mlina. Kad se upale večernja svjetla, posebnu pažnju privlači "svjetleća" bajka smještena tik do Ivaninog spomenika, a diljem grada raspoređeni su i prigodno ukrašeni punktovi za fotografiranje s Ivaninim likovima. Kosjenka, kao prava dama, dočekuje goste na božićnom sajmu skrivena u krošnji velike blagdanske jelke, a njeni prijatelji iz bajke veselo okružuju Ivanin spomenik na Korzu i pozdravljaju mnogobrojne posjetitelje. Na vodenom zidu kanala uz Tvrđavu, kroz hologramski svjetlosni spektakl, bit će predstavljeni najpoznatiji Ivanini likovi.

Grad Slavonski Brod poziva djecu i roditelje, djedove i bake te sve ljubitelje Ivaninih bajki iz cijele Hrvatske da posjete Slavonski Brod i uživaju u nezaboravnom Adventu iz davnina. Za posjetitelje diljem Slavonije tijekom prosinca će biti organiziran autobusni i željeznički prijevoz, o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.

U petak, na sv. Nikolu, u Ivaninom Vlaku iz davnina koji u 16:30 sati polazi iz Vinkovaca te na putu prema Slavonskom Brodu staje na postaji u Vrpolju, posjetitelji će moći čuti neke od najljepših bajki. Svi zainteresirani koje žele osigurati svoje mjesto u vlaku, karte mogu preuzeti već danas na željezničkom kolodvoru u Vinkovcima, u Ulici Eugena Kvaternika.

Advent iz davnina

U subotu, 7. prosinca u 16 sati organiziran je prijevoz autobusima iz Požege i Đakova, a autobusne karte je moguće preuzeti već danas u Đakovu, u poslovnici Panturista na autobusnome kolodvoru, Splitska bb, odnosno u Požegi, u poslovnici App turizma, Trg sv. Terezije 2.

Advent iz davnina, inspiriran animiranim interaktivnim obradama „Priča iz davnina“ koje su osvojile brojne nagrade promovirajući djelo Ivane Brlić Mažuranić u cijelom svijetu, osmislila je umjetnička direktorica Helena Bulaja Madunić na poziv Grada Slavonskog Broda. Nastavak je to uspješnog projekta Vlak iz davnina iz travnja ove godine kada je Slavonski Brod upriličio bajkovitu proslavu rođendana najpoznatije hrvatske spisateljice bajki Ivane Brlić Mažuranić.

Više na društvenim mrežama: Facebook i Instagram

Tekst i foto: press