Koliko puta ste pomislili da vas više ništa ne može iznenaditi, a onda vas život demantirao već na sljedećem koraku? Ili ste sami sebi rekli da nešto nikad ne biste mogli, a nakon nekog vremena shvatili da je baš onaj „ne“ prerastao u golemi „da“? Takav je život, on se kreće i onda kad mi stagniramo; iskustva koja stječemo mijenjaju nas i oblikuju. Na taj način pružaju nam priliku da sutra budemo snažniji, zdraviji i uspješniji nego danas. Ono što život od nas očekuje jest da sebi pružimo priliku za rast.

Tako su mnogi početak godine posvetili razmišljanju o tome kako uvesti više reda u kaos života. Bilo većom brigom o tijelu i odlukama koje će donijeti više zdravlja, bilo „čišćenjem“ emocija i svega ustajalog što ponekad u sebi nosimo godinama. I tu dolazi prilika da poneko „ne“ ili „nikad“ dobiju priliku da se razviju u „da“ koje će nam donijeti dobro. Kako bismo vam pomogli u vašim odlukama, ovaj broj posvetili smo detoksu. No, ne onom klasičnom, nego detoksu na svim razinama naše osobnosti.

Ovaj put ne brojimo kalorije, već pokušavamo prikupiti što više trenutaka bez stresa, što više cjelovitih obroka za koje znamo da nam čine dobro i što više vrijednih iskustava, a ne stvari. Dogodilo se to i našim sugovornicama koje su odlučile na 365 dana (i dulje) odustati od kupovanja nepotrebnih stvari.

To iskustvo promijenilo je njihove navike i vratilo im slobodu odlučivanja u konzumerističkom svijetu koji je preplavio naše osjete i um. Izgubljen u onome što se od nas očekuje često je i naš mozak. Taj dragocjeni dio nas često je preplavljen mislima, a kako ga vratiti u stanje ovdje i sada saznajte uz naš 15-dnevni vodič kroz mindfulness. Ova znanstveno potvrđena meditacija pomaže nam da osjetimo prisutnost i uzemljimo se čak i u najtežim trenucima, poput štita koji nam pomaže da se nosimo sa svime što stoji na našem putu.

Snaga je u nama, a naš je posao da je potak nemo. Njezin izvor je neiscrpan, dopustimo joj da nas podiže svakoga dana sve više!

Potražite novo izdanje Sense na svim kioscima od 12. veljače!

kuc-kuc-stigla-je-nova-sensa

Tekst i foto: Sensa