Kreativne kutije odlaze u bolnice i domove

Donosimo vam još jednu toplu i sjajnu poduzetničku priču koja će razveseliti brojnu djecu to bolnicama i domovima. Ne brinite, Ku-kuc kutija može biti i vaša ako se uključite u priču!

Već u drugom satu crowdfunding kampanje »Ku-kuc! Priča je unutra« prikupljena je polovina potrebnih sredstava za pokretanje proizvodnje kreativnog rješenja namijenjenoga djeci i odraslima koje u središte stavlja dječju priču. Tako je zaživjela ideja socijalnog poduzetništva Centra za psihološku podršku i razvoj »Pričaj mi« te prve »Ku-kuc« kutije odlaze u zagrebačke bolnice i domove.

Cilj kampanje grupnog financiranja, započete u ponedjeljak 24. travnja preko Indiegogo platforme na linku http://igg.me/at/Ku-Kuc, jest prikupiti 63 tisuće kuna kako bi didaktičko pomagalo prvo takve vrste u Hrvatskoj došlo u što više bolnica, dječjih i obiteljskih domova.

Vratiti igru u život djece // »Kroz višegodišnje iskustvo rada primijetili smo da djecu i odrasle u bolnicama, ali i izvan njih, današnji užurbani način života sve više razdvaja. Djeca su otuđenija od svojih vršnjaka i obitelji, često nemaju priliku za bezbrižnu igru. A djeca koja se ne igraju tužna su djeca. Smatramo da je to problem našeg društva«, kazala je predsjednica Centra »Pričaj mi« Katarina Lončarić koja je zajedno s dvije mlade psihologinje Antoniom Ćosić i Anom Mužak posljednjih godinu i pol dana uložila mnogo energije i znanja kako bi od ideje došli do kutije »Ku-kuc! Priča je unutra«.

Koristeći problemske priče i druge materijale kutija daje niz poticajnih prijedloga za kvalitetno provođenje zajedničkog vremena djece i odraslih, komunikaciju, kreativnost, učenje. Za tu su ideju bile nagrađene za najbolji projekt socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj u 2016. godini, a uvršten je i u godišnji pregled dobrih primjera inovacija projekta Jadranske regije PACINNO.

Kampanja ima humanitarni karakter // Među 80-ak uplata prvih sata kampanje bilo je mnogo onih koji su željeli podržati pozitivnu priču koja ima za cilj pokrenuti proizvodnju kutija koje uljepšavaju svakodnevicu djece u bolnicama, ali i onih koji su izdvojili 290 kuna za kutiju »Ku-kuc. Priča je unutra«. Osim kupnje ili donacije kutije moguće je uplatom 35 kuna dobiti bedž zahvalnosti, za 105 kuna na adresu stiže ruksak od žutice, dok se uplatom 140 kuna dobiva paket s jednom problemskom pričom za djecu te četiri lutkice.

Kampanja grupnog financiranja traje do 14. svibnja te ima humanitarnu dimenziju, jer je 10% iznosa svake uplate usmjereno na razvoj i širenje volonterskog projekta uprizorenja priča na dječjim bolničkim odjelima triju zagrebačkih bolnica.

Kampanja ima humanitarni karakter // Prvu priliku poigrati se s »Ku-kuc« kutijom imali su mali pacijenti iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici koje su za vikend tijekom manifestacije »Noć knjiga« posjetili volonteri Centra »Pričaj mi« te im predstavili sadržaj didaktičkog pomagala.

I mi na ovaj način želimo pružiti podršku cijeloj kampanji i već sad se veselimo njenom uspjehu!

Tekst i foto: press

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Domaće zvijezde pokazale veliko srce za male palčiće na zagrebačkom Sajmu vjenčanja

Glazbenice Antonija Šola, Emilija Kokić, Ana Opačak, Nina…

Humanitarni projekt Zmaj Anđelko pomaže djeci

Pozivamo vas na solidarnost i pomoć u promoviranju…

Najvažnija roditeljska uloga je pružiti djeci zdrave životne vrijednosti i uvjerenja

Pisac i televizijski voditelj, Bruno Šimleša iskazao je…

Crveni nosovi u Splitu zahvaljujući projektu "Donesite i vi osmijeh u bolnice"

Uspješan završetak akcije Donesite i vi osmijeh u…

Pročitajte i:

Nova atrakcija u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Zoološki vrt grada Zagreba ima novog stanovnika, jednogodišnju kinesku leopardicu Odliliu, koja je tamo stigla…

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!