Koncert na Zrinjevcu povodom Svjetskog dana sindroma Down

Koncert će se održati u nedjelju, 20. ožujka od 11 do 14h na Zrinjevcu, a generalni pokrovitelj koncerta i ove godine je INA

Dugo očekivano proljeće u Zagrebu i ove će godine najaviti Udruga za sindrom Down Zagreb koja već tradicionalno na zagrebačkom trgu Zrinjevac organizira koncert i obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down. Na koncertu pod nazivom "Sunčana strana dlana" nastupit će brojne zvijezde s kojima svake godine zapjevaju i zaplešu brojni članovi zagrebačke Udruge za sindrom Down, članovi njihovih obitelji, prijatelji i sugrađani. U nedjelju će svojim nastupom na Zrinjevcu Svjetski dan sindroma Down obilježiti Jelena Rozga, Colonia, Psihomodo Pop, Jacques Houdek, Teška industrija, Vatra, Klapa "Sveti Juraj" - HRM, Luka Nižetić, Minea i Sandi Cenov.

"Sretni smo što ćemo i ove godine na jednom od najljepših zagrebačkih trgova moći zahvaliti našim sugrađanima na potpori koju nam iskazuju tijekom godine. Posebna zahvala ove godine ide Gradu Zagrebu, odnosno gradonačelniku Milanu Bandiću uz čiju smo pomoć dobili novi, primjereniji prostor za Udrugu. U novom prostoru ćemo moći provoditi više aktivnosti za djecu, ali i za roditelje kako bi se što lakše nosili s izazovima koje u obitelj dolazi s djetetom koje je rođeno sa sindromom Down. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da u nedjelju dođu na Zrinjevac, na koncert i veselo druženje", izjavila je Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down Zagreb.

Koncert je i ove godine omogućio generalni sponzor, INA, d.d., a pokrovitelji su i Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Grad Zagreb, Zagrebačka županija te Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Kako bi što kvalitetnije nastavili s radom u novim prostorima, zagrebačka Udruga za sindrom Down prikuplja donacije za uređenje prostora.

Down_1-1

Opremanje prostorija možete podržati uplatom na račun: HR32 2360 0001 1016 1773 6 kod Zagrebačke banke ili zvanjem na broj 060 92 00 (5 kn + pdv). Udrugu se može donirati i putem materijala koji su potrebni za uređenje i opremanje prostora za rad s djecom.

  1. ožujka se diljem svijeta obilježava Svjetski dan sindroma Down. Brojka 21 simbolizira jedan kromosom viška na 21. paru kromosoma. Zahvaljujući predanom radu članova obitelji i udruga, osobe sa sindromom Down u Hrvatskoj imaju priliku ostvariti pravo na edukaciju i uključivanje u svakodnevne aktivnosti. Na području Zagreba i Zagrebačke županije živi oko 140 osoba sa sindromom Down, a svi oni će u novim prostorima Udruge imati znatno kvalitetniji pristup rehabilitaciji, savjetovanju i edukaciji.

Više informacija potražite i na stranici: https://udrugadownzagreb.fullbusiness.com/

Tekst i foto: Udruga Down Zagreb

Tagovi:

Vezano uz temu

sarene carapice kao podrska osobama s Down sindromom

Dan kojim su zavladale šarene čarapice

Danas je 21. ožujka dan kada svi možemo…

VIDEO: Neodoljiva Zariar sigurno će vam izmamiti osmijeh

Jedino što Zariar razlikuje od ostalih djevojčica jest…

Samo je nebo nama granica

U Rijeci 19.3. na Korzu, s početkom u…

VIDEO: Svi žele znati više o čudesnom dječaku s Down sindromom

etra je mama malenog Matije, najmlađeg od četvero…

Pročitajte i:

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…

Emotivnom porukom čestitala rođendan sinu u Italiji: "U redu je što sam tužna i što plačem..."

Bivša novinarka i spisateljica Josipa Pavičić Berardini proživljava pravu dramu zbog odvojenosti od sina Rocca…

Ivica Kostelić o rođenju blizanki i evekuaciji iz bolnice u Petrovoj

Jedna o rodilja koja je ispred bolnice u Petrovoj proživljavala pravu dramu nakon razornog potresa…