Koji vitamini i minerali vam nedostaju?

Na Indiegogo platformi za grupno financiranje pokrenuta je kampanja za projekt Vitastiq koji će zamijeniti popularno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa u ljekarnama te pružiti uvid u stanje organizma bilo gdje i bilo kada pomoću smartphone-a

Vjerojatno ste bar jednom naišli u kvartovskoj ljekarni na ponudu za besplatno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa vašeg organizma pomoću elektroda i akupunkturnih točaka na tijelu. Sada više nećete morati pratiti gdje se i kada takve akcije provode jer postoji jednostavnije rješenje. Trudnice će brže moći dobiti uvid koje vitamine i minerale bi valjalo dodatno uvesti kako bi se beba sigurnije i zdravije razvijala, a da pritom i same zadrže dobar imunitet i raspoloženje. To, dakako nije zamjena za savjetovanje s ginekologom, no može pružiti vrijednu informaciju o stanju tijela. Koristan je ovo uređaj za cijelu obitelj. No, o čemu se zapravo radi?

Riječ je o prvom uređaju na svijetu za osobno mjerenje vitamina i minerala u tijelu koji se priključuje na smartphone. Kroz nekoliko jednostavnih koraka, Vitastiq pruža uvid u stanje organizma te osigurava kontrolu i prevenciju prije nego se pojave simptomi deficita vitamina i minerala. Postupak je jednostavan – u svega nekoliko sekundi laganim pritiskom elektrode na određene točke lica i tijela, dobiveni se podaci obrađuju preko besplatne Vitastiq aplikacije, koja omogućava pohranjivanje podataka mjerenja te praćenja stanja organizma.
"Ovo je pametniji i jednostavniji način brige o zdravlju kojim se olakšava uvid u ciljano uzimanje dodataka prehrani ali i u osobni nutricionistički plan prehrane." – ističe Dean Vranić, kreator Vitastiqa, te nastavlja: "Po prvi puta korisnik može sam pomoću svog smartphonea, uređaja i aplikacije mjeriti vitaminsko-mineralni status bilo gdje i bilo kada."
U ovom trenutku aktivna je Indiegogo kampanja igg.me/at/vitastiq za financiranje cijelog projekta. Nakon dvije godine intenzivnog rada na Vitastiq projektu, hrvatski kreativci razvili su hardver i aplikaciju za iOS, a kako bi razvili Android verziju i pokrenuli masovnu proizvodnju, trebaju upravo početni push.
Zanimljivo je također da su kao najveću 'nagradu' zainteresiranim Indiegogo ulagačima ponudili sedmodnevno putovanje u Dubrovnik i druženje s timom koji stoji iza proizvoda te neograničenu količinu vitamina D – dubrovačkog sunca.

Tekst: roditelji.hr

 

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

Kad Božić zakuca na vrata

Prije nego vas blagdanska euforija potpuno obuzme, želimo…

Još jedna Mala škola dojenja u Zagrebu

U ponedjeljak, 13. kolovoza 2018. u Rodinu gnijezdu,…

7 zgodnih načina da dijete pripremite na dolazak nove bebe

Pitate se kako učiniti vašeg mališana uzbuđenim i…

Pročitajte i:

najmlađa žrtva koronavirusa u svijetu

Beba stara šest tjedana preminula od koronavirusa

Tri slučaja djece koja su nedavno umrla od koronavirusa nisu promijenila stav epidemiologa da najmlađi…

mama i kći vani nakon što je prošla zabrana izlazaka zbog koronavirusa

Možda ste imali koronavirus, a da to i ne znate

Između 25 do čak 50% ljudi zaraženih koronavirusom nema nikakvih simptoma. Jeste li i vi…

žena zabrinuta zbog zdravlja i situacije s koronavirusom

"Imam zakazanu punkciju zbog sumnje na tumor. Što sada?" Kako funkcionira liječenje najtežih bolesnika?

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se zdravstveni sustav pomalo vraća u normalni mod…

dijete kod kuće zbog koronavirusa držiporuku da ostanemo kod kuće

Ministar Beroš o najvećem rastu broja oboljelih, a znamo i kada možemo očekivati popuštanje mjera

Čovjek kojeg posljednjih dana mnogi hvale i smatraju pravim herojem, opet je, na sebi specifičan…