Koji vitamini i minerali vam nedostaju?

Na Indiegogo platformi za grupno financiranje pokrenuta je kampanja za projekt Vitastiq koji će zamijeniti popularno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa u ljekarnama te pružiti uvid u stanje organizma bilo gdje i bilo kada pomoću smartphone-a

Vjerojatno ste bar jednom naišli u kvartovskoj ljekarni na ponudu za besplatno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa vašeg organizma pomoću elektroda i akupunkturnih točaka na tijelu. Sada više nećete morati pratiti gdje se i kada takve akcije provode jer postoji jednostavnije rješenje. Trudnice će brže moći dobiti uvid koje vitamine i minerale bi valjalo dodatno uvesti kako bi se beba sigurnije i zdravije razvijala, a da pritom i same zadrže dobar imunitet i raspoloženje. To, dakako nije zamjena za savjetovanje s ginekologom, no može pružiti vrijednu informaciju o stanju tijela. Koristan je ovo uređaj za cijelu obitelj. No, o čemu se zapravo radi?

Riječ je o prvom uređaju na svijetu za osobno mjerenje vitamina i minerala u tijelu koji se priključuje na smartphone. Kroz nekoliko jednostavnih koraka, Vitastiq pruža uvid u stanje organizma te osigurava kontrolu i prevenciju prije nego se pojave simptomi deficita vitamina i minerala. Postupak je jednostavan – u svega nekoliko sekundi laganim pritiskom elektrode na određene točke lica i tijela, dobiveni se podaci obrađuju preko besplatne Vitastiq aplikacije, koja omogućava pohranjivanje podataka mjerenja te praćenja stanja organizma.
"Ovo je pametniji i jednostavniji način brige o zdravlju kojim se olakšava uvid u ciljano uzimanje dodataka prehrani ali i u osobni nutricionistički plan prehrane." – ističe Dean Vranić, kreator Vitastiqa, te nastavlja: "Po prvi puta korisnik može sam pomoću svog smartphonea, uređaja i aplikacije mjeriti vitaminsko-mineralni status bilo gdje i bilo kada."
U ovom trenutku aktivna je Indiegogo kampanja igg.me/at/vitastiq za financiranje cijelog projekta. Nakon dvije godine intenzivnog rada na Vitastiq projektu, hrvatski kreativci razvili su hardver i aplikaciju za iOS, a kako bi razvili Android verziju i pokrenuli masovnu proizvodnju, trebaju upravo početni push.
Zanimljivo je također da su kao najveću 'nagradu' zainteresiranim Indiegogo ulagačima ponudili sedmodnevno putovanje u Dubrovnik i druženje s timom koji stoji iza proizvoda te neograničenu količinu vitamina D – dubrovačkog sunca.

Tekst: roditelji.hr

 

Tagovi: , , , ,

Pročitajte i:

koronavirus

Domaćim stručnjacima stigao vrijedan uređaj za borbu protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa bit će, zahvaljujući donaciji poznatog nogometaša, brža - u 22 minute moći…

testiranje na koronavirus

Od danas nova, niža cijena testiranja na Covid-19

Na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donesena je odluka o…

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu