Karnevali u Hrvatskoj: gdje se sve možete zabavljati s djecom

Vikend je prepun događanja za djecu. Uživajte u društvu najmilijih, jer najkvalitenije je vrijeme ono koje provodite zajedno!

Nova doza veselja i zabave pod maskama slijedi ovaj vikend, a posebno veselo bit će na dječjim karnevalima. Diljem naše zemlje mnoštvo je događanja namijenjenih najmlađima, a mi vam donosimo najzanimljivije.

Samoborski fašnik: u petak, 21. veljače, u 20 sati održat će se izbor najboljih pojedinačnih maski. Svi koji žele sudjelovati moraju doći u 19 sati kod glavne fašničke pozornice na Trgu fašničkih velikana. Subotnji dječji program počinje u 11 sati dječjim fašnikom. Na glavnoj pozornici nastupit će brojni zborovi i vrtićka djeca, a održat će se i Srakotrk, tradicionalno natjecanje u orijentacijskom trčanju za najmlađe. Posebno veselo bit će u nedjelju, kad će od 11 sati 30 maskiranih skupina “okupirati” Trg fašničkih velikana. O ostalim događanjima 194. Samoborskog fašnika možete saznati ovdje.

Zoološki vrt grada Zagreba: sva djeca koja 22. i 23. veljače dođu maskirana, imat će besplatan ulaz. Sposobnost životinja da se izgledom prilagode okolini, tema je predstojećeg vikenda u Zoološkom vrtu. Edukativni kutak o mimikriji održat će se u subotu i nedjelju od 11 do 15 sati u Tropskoj kući.

Rijeka: nakon Dječjeg karnevala, koji je održan 8. veljače, nedjelja, 23. veljače, rezervirana je za veliku Međunarodnu karnevalsku povorku. Sv epočinje u 12 sati na Korzu, a u 20 sati je paljenje pusta na Adamićevom gatu i akvatoriju Riječke luke. Više o bogatom programu Riječkog karnevala informirajte se ovdje.

Split: program “Dičijeg karnevala” počinje u subotu, 22. veljače, u 11 sati u parku Đardin, kad će se održati tradicionalna predaja ključeva Grada, izbor najljepših maski i interaktivna predstava Čarobni disko. Više o programu pronađite ovdje.

Centar za kulturu Novi Zagreb: od 10 do 13 sati u prostorijama Centra, Trg Narodne zaštite 2, održat će se Dječji fašnik. Nakon zabave i degustacije krafni, održat će se i izbor na najbolju masku. Pripremaju i veliku maskiranu povorku uz činele od poklopaca, konzervi, kuhača i drugih rekvizita koji stvaraju buku veselje kakvo i priliči maskenbalu.

Centar za kulturu Trešnjevka: u nedjelju, 23. veljače, u 17 sati, u velikoj dvorani CeKaTe-a počinje Trešnjevački dječji karneval. Prvo će se održati izbor za najbolju masku, od 18 sati publiku će zabavljati Triko Cirkus Teatar svojim akrobacijama, a u 19 sati počinje bal pod maskama.

Etnografski muzej (Zagreb): u subotu, 22. veljače, od 11 do 13 sati Etnografski muzej postaje mjesto najluđe zabave sa šeširima i maskama za najmlađe. Program je namijenjen obiteljima i djeci uzrasta od 5 do 12 godina. Ulaznice se plaćaju (15 kn za djecu, 25 za odrasle i 40 obiteljska), a u sklopu Dječjeg fašnika bit će i radionica izrade šešira iz mašte. Tu su i igre, ples i druženje uz čaj i krafne.

U Velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, 24. veljače 2020. u 12.30 sati održat će se Pokladni i drugi hrvatski tradicijski običaji u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić predstavit će malo folklorno putovanje Hrvatskom u najveselijem dobu godine te kroz raznolikost plesova, pjesama, nošnji i posebnosti pokladnih običaja pokazati bogatstvo hrvatske kulturne baštine.

Događanja za djecu u utorak, 25. veljače

Predstava Plemeniti šljivari, kreativna radionica, oslikavanje lica i maskenbal uz izbor najbolje maske, dio je Veselog fašnika u Trešnji, koji će se održati u utorak, 25. veljače. U 18 sati počinje radionica Maske mogu sve (obvezna prijava putem obrasca za prijavu), predstava Plemeniti šljivari, adaptacija poznate hrvatske legende iz trinaestog stoljeća, na rasporedu je u 19 sati, dok u 20 počinje maskenbal uz izbor najbolje maske. Više informacija možete saznati na stranici Kazališta Trešnja.

U zagrebačkom Centru Knap, Ivanićgradska 41 a, u 18.30 sati počinje predstava “Lovci na snove” Morane Dolenc, a prije toga, od 18 sati, održat će se šarena fašnička povorka koja kreće ispred knjižnice Silvija Strahimira Kranjčevića (Zapoljska 1) prema Centru Knap.

Predstava Plemeniti šljivari Kazališta Trešnja

Tekst: D. P.
Foto: press

 

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Amazinga ponovno otvorena! Vrhunska zabava za čitavu obitelj

Pandemija je na neko vrijeme zatvorila vrata Amazinge,…

Harry Potter

Najčarobnija zabava za djecu! Raj za ljubitelje Harry Pottera stiže u vaše domove

"Mama" mladog čarobnjaka Harryja Pottera, spisateljica Joanne K.…

djeca se kod kuće zabavljaju uz kreativne igre

Virtualna igraonica za djecu: donosimo radne listiće za vrtićku dob

Nije riječ o liniji manjeg otpora, tj. zabavi…

Dječji program Samoborskog fašnika

Kroz dječji program na 194. Samoborskom fašniku, od…

Pročitajte i:

pripreme djece za polazak u prvi razred osnovne škole

U školama počinju testiranja za prvašiće

Iako je ranije bilo najavljeno da ove godine neće biti testiranja u školama, budući prvašići…

povratak u školu nakon koronavirusa

HZJZ izdao nove upute za škole i vrtiće od 25. svibnja. Dozvoljeno do 20 djece u razredu! Što je još novo?

Epidemiolozi smatraju kako je boravak u školi prema novim preporukama jednako siguran kao i nastava…

važnost čitanja za razvoj djece

Sada je i znanstveno dokazano zašto neka djeca slabije govore i loše čitaju

Poznato je da čitanje djeci u njihovim formativnim godinama, od rođenja do pete godine života,…

novo otkriće o koronavirusu

Senzacionalno otkriće Ivana Đikića: 'Znamo koji spojevi sprječavaju širenje koronavirusa!'

Direktor Instituta za biokemiju (IBC2) u Frankfurtu Ivan Đikić izvijestio je u utorak da je…