Karnevali u Hrvatskoj: gdje se sve možete zabavljati s djecom

Vikend je prepun događanja za djecu. Uživajte u društvu najmilijih, jer najkvalitenije je vrijeme ono koje provodite zajedno!

Nova doza veselja i zabave pod maskama slijedi ovaj vikend, a posebno veselo bit će na dječjim karnevalima. Diljem naše zemlje mnoštvo je događanja namijenjenih najmlađima, a mi vam donosimo najzanimljivije.

Samoborski fašnik: u petak, 21. veljače, u 20 sati održat će se izbor najboljih pojedinačnih maski. Svi koji žele sudjelovati moraju doći u 19 sati kod glavne fašničke pozornice na Trgu fašničkih velikana. Subotnji dječji program počinje u 11 sati dječjim fašnikom. Na glavnoj pozornici nastupit će brojni zborovi i vrtićka djeca, a održat će se i Srakotrk, tradicionalno natjecanje u orijentacijskom trčanju za najmlađe. Posebno veselo bit će u nedjelju, kad će od 11 sati 30 maskiranih skupina “okupirati” Trg fašničkih velikana. O ostalim događanjima 194. Samoborskog fašnika možete saznati ovdje.

Zoološki vrt grada Zagreba: sva djeca koja 22. i 23. veljače dođu maskirana, imat će besplatan ulaz. Sposobnost životinja da se izgledom prilagode okolini, tema je predstojećeg vikenda u Zoološkom vrtu. Edukativni kutak o mimikriji održat će se u subotu i nedjelju od 11 do 15 sati u Tropskoj kući.

Rijeka: nakon Dječjeg karnevala, koji je održan 8. veljače, nedjelja, 23. veljače, rezervirana je za veliku Međunarodnu karnevalsku povorku. Sv epočinje u 12 sati na Korzu, a u 20 sati je paljenje pusta na Adamićevom gatu i akvatoriju Riječke luke. Više o bogatom programu Riječkog karnevala informirajte se ovdje.

Split: program “Dičijeg karnevala” počinje u subotu, 22. veljače, u 11 sati u parku Đardin, kad će se održati tradicionalna predaja ključeva Grada, izbor najljepših maski i interaktivna predstava Čarobni disko. Više o programu pronađite ovdje.

Centar za kulturu Novi Zagreb: od 10 do 13 sati u prostorijama Centra, Trg Narodne zaštite 2, održat će se Dječji fašnik. Nakon zabave i degustacije krafni, održat će se i izbor na najbolju masku. Pripremaju i veliku maskiranu povorku uz činele od poklopaca, konzervi, kuhača i drugih rekvizita koji stvaraju buku veselje kakvo i priliči maskenbalu.

Centar za kulturu Trešnjevka: u nedjelju, 23. veljače, u 17 sati, u velikoj dvorani CeKaTe-a počinje Trešnjevački dječji karneval. Prvo će se održati izbor za najbolju masku, od 18 sati publiku će zabavljati Triko Cirkus Teatar svojim akrobacijama, a u 19 sati počinje bal pod maskama.

Etnografski muzej (Zagreb): u subotu, 22. veljače, od 11 do 13 sati Etnografski muzej postaje mjesto najluđe zabave sa šeširima i maskama za najmlađe. Program je namijenjen obiteljima i djeci uzrasta od 5 do 12 godina. Ulaznice se plaćaju (15 kn za djecu, 25 za odrasle i 40 obiteljska), a u sklopu Dječjeg fašnika bit će i radionica izrade šešira iz mašte. Tu su i igre, ples i druženje uz čaj i krafne.

U Velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, 24. veljače 2020. u 12.30 sati održat će se Pokladni i drugi hrvatski tradicijski običaji u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić predstavit će malo folklorno putovanje Hrvatskom u najveselijem dobu godine te kroz raznolikost plesova, pjesama, nošnji i posebnosti pokladnih običaja pokazati bogatstvo hrvatske kulturne baštine.

Događanja za djecu u utorak, 25. veljače

Predstava Plemeniti šljivari, kreativna radionica, oslikavanje lica i maskenbal uz izbor najbolje maske, dio je Veselog fašnika u Trešnji, koji će se održati u utorak, 25. veljače. U 18 sati počinje radionica Maske mogu sve (obvezna prijava putem obrasca za prijavu), predstava Plemeniti šljivari, adaptacija poznate hrvatske legende iz trinaestog stoljeća, na rasporedu je u 19 sati, dok u 20 počinje maskenbal uz izbor najbolje maske. Više informacija možete saznati na stranici Kazališta Trešnja.

U zagrebačkom Centru Knap, Ivanićgradska 41 a, u 18.30 sati počinje predstava “Lovci na snove” Morane Dolenc, a prije toga, od 18 sati, održat će se šarena fašnička povorka koja kreće ispred knjižnice Silvija Strahimira Kranjčevića (Zapoljska 1) prema Centru Knap.

Predstava Plemeniti šljivari Kazališta Trešnja

Tekst: D. P.
Foto: press

 

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Zagrebački anđeli

Kako djeca da budu djeca? Evo prilike koja se ne propušta!

Zelena oaza Zagreba, par Zrinjevac, sutra će od…

druženje obitelji u prirodi

Kako se zabaviti s obitelji na otvorenom?

Puno glazbe, kazališne predstave, kreativne i sportske radionice...…

Family day na Zrinjevcu

Odlična zabava za velike i male ovaj vikend – Family Day u zagrebačkom parku Zrinjevac

Koncerti, zabavno-plesni program, dječje predstave, edukativne radionice, sportske…

Jure Brkljača

Mladi glazbenik specijalni gost subotnjeg spektakla na otvorenom

Dođite svi na Zrinjevac u subotu, 19. rujna,…

Pročitajte i:

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!

Mia Dimšić i Domenica

Sanja je prva gluhoslijepa doktorica znanosti, a Josip osvaja planinske vrhove! Što ih je povezalo s Miom i Domenicom?

Ove dvije pjevačice, ali i velike prijateljice, rado su se odazvale inicijativi Zaklade "Hrvatska za…