Slatkovodni akvarij Aquatika u godinu dana od otvorenja postao je prepoznatljiva turistička atrakcija grada Karlovca i Karlovačke županije. Zbog jedinstvenog koncepta akvarija, bogatog podvodnog riječnog svijeta i raznolikih edukativnih i zabavnih sadržaja Aquatiku je do sada posjetilo više od 100.000 ljudi svih uzrasta. O uspješnosti projekta u prvih 365 dana svjedoče i stručne nagrade i priznanja, među kojima je i nominacija za ovogodišnju hrvatsku turističku nagradu u kategoriji „Održivi turizam“.

Ideja o osnutku prvog slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj bila je ponuditi turistički sadržaj koji će biti zabavan i edukativan za sve posjetitelje. Željene ciljeve smo u potpunosti ostvarili, ponajviše u kontekstu povezanosti s lokalnom zajednicom, koja iz dana u dan prepoznaje i podržava naš rad.“, istaknula je na konferenciji za medije ravnateljica Javne ustanove Aquatika Margarita Maruškić Kulaš i pozvala sve zainteresirane na rođendansko druženje u nedjelju u Aquatiku.

Program proslave prvog rođendana Aquatike započinje radionicom za djecu u 10 sati, nakon čega su predviđeni rođendanska torta i koncert Detoura. Nedjeljno druženje u Aquatici bit će dodatno uljepšano prezentacijom hranidbe riba te čišćenja velikog akvarija uz pomoć ronioca, a nastavit će se animacijom za djecu u igraonici Aquatike. Karlovački gradonačelnik Damir Mandić na konferenciji je Aquatiku istaknuo kao jedinstven spoj bogate prirodne i kulturne baštine. „Razvojem i uspjehom koji bilježi Aquatika, ujedno se razvija i sam Karlovac. Stoga nam je svima u cilju podržati ovakve i slične projekte kako bi Karlovac i Karlovačka županija prerasli u pravu turističku destinaciju.“, rekao je Damir Mandić.

Pa ako niste još stigli s djecom u posjet ovima ribicama, možda je baš ovo prava prilika!

karlovacka-aquatika-u-nedjelju-slavi-svoj-prvi-rodendan

Tekst i foto: press