U trenutku kada se mijenjaju trendovi u putovanjima, u Zagrebu je predstavljena nova web platforma Slavonia.Travel, na kojoj se zajednički predstavljaju najjači turistički aduti pet županija – Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske. Eno-gastro ponuda, gostoljubivost, dva parka prirode, rijeke, bogate šume, aktivni odmor, dvorci, kurije, utvrde, muzeji, opušten način života…, Slavonija je pravi izbor za sve one koji žele putovati u vremenima u kojima se vodi računa o budžetu i još se uvijek pazi na socijalnu distancu, no – s druge stane – želi se uživati u slobodi koju putovanja pružaju. Poznati dječji književnik H. C. Andersen rekao je: "Putovati znači živjeti." I , uistinu, mnogi od nas - osobito nakon izolacije - jedva čekaju otisnuti se na neko putovanje, no kad "paket" uključuje i djecu, to zahtjeva određene pripreme, o kojima više možete pročitati OVDJE. Dobra priprema (i informiranost) stoga je prvi i najvažniji dio svakog putovanja s djecom.

"Nova platforma potencijalnom gostu pruža ključne informacije o našoj jedinstvenoj destinaciji koju svakako treba osjetiti, okusiti i upoznati. Kao klaster proteklih godina zajednički provodimo promotivne aktivnosti, no u digitalno vrijeme ova je komunikacijska platforma iznimno važno mjesto za inspiraciju za putovanje i informaciju o destinaciji Slavonija“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, koordinatorica klastera Slavonija i direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Platforma je temeljena na novom

Strateškom marketinškom planu za Slavoniju koji je s jedne stane obuhvatio

homogen i cjelovit prostor, dok s druge svaka od pet županija ima svoje

specifičnosti.

"Znamo da turistički proizvod ne poznaje administrativne granice, pokušali smo odgovoriti što taj prostor veže, što ga ujedinjuje i koji je zajednički nazivnik“, istaknula je Snježana Boranić Živoder s Instituta za turizam te se osvrnula na turističke trendove. Traži se zeleno, ekološki očuvano, neotkriveno, turistički „nepotrošeno“ i iskreno, a vezano uz aktualnu situaciju važna je sigurnost i odredišta bez gužvi. Prostranstva Slavonije u tom su kontekstu „in“ i savršeno odgovaraju na te zahtjeve.

Fotografije: Shutterstock i PR